Tossede Tyskland: Udsigt til udgangsforbud over hele landet

0
1914
En demonstrant forklædt som kansler Merkel under protestdemonstrationer i Berlin mod de nye stramninger. Foto: REUTERS / Annegret Hilse

De tyske politikere vil haste en corona lov igennem Forbundsdagen, der vil spærre de fleste tyskere inde fra 21 aften til 5 morgen

I deres panik over mange nye smittede og over vacciner, som man ikke har købt nok af, slår Angela Merkels regering hårdt tilbage. Nu skal restriktioner, der skal bremse smitten, gælde for hele landet. Det er et brud med landets grundlov, men skal presses igennem det politiske system på blot en uge.

Hvis loven som forventet bliver vedtaget, så vil det betyde nye indgreb overfor arbejdspladser og butikker. Samtidig kommer der til at gælde et udgangsforbud fra midt på aftenen til tidlig morgen. Forbuddet vil gælde de byer og amter, hvor der over en periode på en uge har været flere end 100 nye smittede for hver 100.000 indbyggere.

Tallet kaldes for incidenstallet i Tyskland og for landet som sådan er det allerede nu langt højere – 146 nye smittede per 100.000 er det seneste tal for landet som helhed. Derfor vil den nye lov tvinge næsten alle tyskere til at blive derhjemme bag lukkede døre fra klokken 21.

Eneste undtagelse er, hvis man skal til eller fra arbejde – eller hvis man har dyr, man skal tage sig. Men uden arbejde – eller uden en hund at lufte eller køer, der skal malkes – skal tyskerne blive hjemme eller risikerer bøde eller tilbageholdelse.

Den tyske kansler Angela Merkel efter en pressebriefing om corona i Berlin tirsdag. Foto: REUTERS / Annegret Hilse / Pool

Krav om flere indgreb

De tyske indgreb kommer samtidig med at særligt Storbritannien åbner igen i stor stil. Som vi har fortalt her, så har briterne nået flokimmunitet gennem vacciner og overstået sygdom. Konsekvensen er at antallet nye indlæggelser er nede på få procent af hvad det var, da i slutningen af 2020 var værst.

Faktisk har tyskerne også set en bedre situation hvad angår indlæggelser og dødsfald – læs mere her. Men det er ikke gået op for de tyske politikere og for lobbyisterne. Derfor kommer der især kritik af den nye lov fra folk, der ønsker endnu flere indgreb.

De tyske læger advarer om skrækkelige tilstande på hospitalerne, selvom realiteten er, at landet reelt har færre dødsfald samlet set end normalt for en april måned. Og især miljøpartiet De Grønne, der i mange meningsmålinger står til at blive det største parti ved næste valg i efteråret, skriger efter flere forbud. Dets leder kaldte i dag direkte kansler Angela Merkels politik for livsfarlig.

Hun ville blandt andet have de tyske arbejdsgivere til at teste deres medarbejdere hver anden dag. Test, der vel og mærke ikke bliver betalt af staten, men som den enkelte arbejdsgiver skal betale for.

Læs også: Tossede Tyskland: 900 kroner for at komme for sent hjem

Kilder: Spiegel, Welt, Bild