Peter Kofod kræver opstramning i Kriminalforsorgen efter dokumentar – Dobbeltmorder afsonede hjemme uden fodlænke

0
1575
Peter Kofod er gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

I denne uge udkom TV2 med en ny dokumentar om Helle Sara Peters, der blev dømt for dobbeltdrab i 2001. Selvom dommen lød på livstid, endte hun alligevel med at blive udsluset til afsoning i eget hjem allerede i 2013, hvorefter hun fortsatte sin kriminalitet. DF’s retsordfører Peter Kofod er fortørnet over forløbet og kalder samtidig reglerne for slappe

I denne uge udkom TV2 med dokumentaren ‘Dobbeltmorder på spil igen’, der handler Helle Sara Peters, som i 2001 blev idømt fængsel på livstid for både at have dræbt en 82-årig mand i 1999 samt to år forinden at have dræbt sin ægtefælle hvis lig hun havde gravet ned under nogle fliser uden for deres fælles hus. Derudover blev hun også dømt for usømmelig omgang med lig, bedrageri, tyveri og dokumentfalsk.

Alligevel blev Helle Sara Peters sat til at afsone delvist i eget hjem fra 2013 – og på fuldtid fra 2018, hvilket reelt var en løsladelse, da dette foregik uden fodlænke.

Det resulterede i, at hun siden havde held med at indlede et forhold til en udviklingshæmmet mand, som hun over seks år franarrede i alt 1,5 mio. kroner. Det blev Helle Sara Peters sidste år idømt 1 års ubetinget fængsel for.

I forbindelse med den sag har den udviklingshæmmede mands hjemmevejleder udtalt til TV2, at hun var bekymret for, om hun kunne finde på at slå ham ihjel.

Dansk Folkepartis Peter Kofod mener, at det er for slapt, at man de facto kan blive løsladt, selvom man stadig afsoner – særligt når der er tale om så alvorlig kriminalitet som den Helle Sara Peters er dømt for.

“I Dansk Folkepartis Danmark ville man ikke komme ud igen, hvis man havde begået overlagt drab på den her måde. Så var man kommet til at sidde i fængsel indtil man ikke var her mere. Så det handler om, at myndighedsindsatsen er for dårlig, men jeg synes også, at vores regler er alt for slappe. Det er uforståeligt for mig, at Kriminalforsorgen har ladet dette ske”, siger DF’s retsordfører i et interview om dokumentaren til TV2 Nyhederne.

Helle Sara Peters afsoner i dag dommen fra 2023 i et lukket fængsel, men Kriminalforsorgen vil ikke svare på, om hun senere kommer tilbage i eget hjem for at afsone videre på sin livstidsdom.