DF kræver opgør med blødsødenhed i kampen mod bandekriminelle

0
791
DFs formand Morten Messerschmidt og EP-spidskandidat Anders Vistisen på pressemødet i Bibliotekshaven ved Christiansborg, hvor det nye retspolitiske udspil blev præsenteret. Foto: Lærke Gregersen

Takket være det danske EU-retsforbehold kan Danmark føre en langt hårdere kurs mod bande- og grænseoverskridende kriminalitet, fastslår Dansk Folkeparti i et nyt retspolitisk udspil

De seneste dages vilde afsløringer i TV2-serien “Den Sorte Svane” understreger behovet for en langt hårdere kurs overfor bande- og organiseret kriminalitet.

Det mener Dansk Folkeparti, som i et nyt retspolitisk udspil påviser, at Danmark på grund af sit EU-retsforbehold kan give politi og myndigheder en række redskaber, som ikke anvendes i dag.

”Takket være det danske retsforbehold kan vi give politi og myndigheder nogle nye redskaber, som ikke ville mulige uden retsforbeholdet. Det skal vi udnytte,” siger Dansk Folkepartis spidskandidat til europaparlamentsvalget, Anders Vistisen, som fredag formiddag præsenterede udspillet på et pressemøde sammen med DFs formand Morten Messerschmidt.

Konkret foreslår Dansk Folkeparti blandt andet:

  • Mere overvågning i det offentlige rum og mulighed for at dele billeder af kriminelle handlinger, der dokumenteres på videooptagelser.
  • Brug af samme live-ansigtsgenkendelsesteknologi, som er indført i London.
  • Politiet skal omgående have adgang til at knytte forskning i slægts-DNA op på efterforskningen i uopklarede sager om voldelig kriminalitet
  • Udvidet adgang for politiet til at gemme data til brug i senere efterforskninger, herunder data fra grænseovergange, videoovervågning mv.

Dansk Folkeparti vil desuden have skærpet straffene for organiseret kriminalitet. DF foreslår:

  • “Three Strikes and You’re out” – kriminelle, der for tredje gang dømmes for overtrædelser af straffeloven og lov om euforiserende stoffer, skal idømmes livsvarigt fængsel.
  • Kriminelle, der dømmes for hvidvask, skal også dømmes for den underliggende kriminalitet
  • Dømte bandemedlemmer med udenlandsk baggrund eller med ­dobbelt statsborgerskab skal udvises.
  • Udenlandske bandemedlemmer skal kunne udvises administrativt, selvom de ikke er dømt for kriminelle forhold.

Hele udspillet ”Skeen i den anden hånd!” kan læses her: Retspolitisk udspil Skeen i den anden hånd