DF fastholder EP-mandat med 6,4% af stemmerne – “Vi er tilbage”

0
472
I et tæt pakket festtelt i Ejstrupholm talte formand Morten Messerschmidt med stor entusiasme foran tilhørerne, da den første exitpoll kom. Foto: TV2/Dansk Folkepartis Facebook-side

Da stemmerne var optalt sent søndag aften, kunne Morten Messerschmidt, Anders Vistisen og resten af DF glæde sig over at have fået 6,4% af stemmerne, hvilket sikrer et enkelt mandat i Europa-Parlamentet

Begejstringen var stor hos Dansk Folkepartis valgfest i anledning af Europa-Parlamentsvalget på parti-hovedkvarteret i Ejstrupholm i Midtjylland søndag aften.

Dagen igennem var der festlig stemning i og omkring teltet, der var slået op bag DF’s partikontor i Ejstrupholm. Hovedgaden var pyntet med Dannebrog, der blev underholdt med livemusik og der blev langet pølser og fadøl over disken.

Da de første exitpolls blev offentliggjort lidt over kl. 20:00, som viste at DF kunne beholde sin plads i Europa-Parlamentet, gik Morten Messerschmidt på talerstolen sammen med EP-valgets spidskandidat for DF, Anders Vistisen, hvor formanden bebudede, at nu er Dansk Folkeparti tilbage.

“I husker folketingsvalget. Vi fik 2,6% af stemmerne. Alle håbede på, at vi var ude. Alle troede på, at vi skulle være ude. Medierne, EU-eliten og venstrefløjen drømte om, at de kunne slå os ihjel. Det gjorde de ikke. Vi havde præcis det, vi skulle bruge for at overleve. I dag, der er vi ikke bare der, hvor vi overlever.”

“I dag er Dansk Folkeparti den levende EU-modstand i Danmark”, udbrød Morten Messerschmidt til sidst i sin tale stående ved siden af en tydeligt bevæget Anders Vistisen.

Vistisen glæder sig over samlet europæisk højre-fremgang

“I dag har vi taget første skrift på rejsen mod at genrejse Dansk Folkeparti til en magtfaktor i dansk politik”, lød det fra Anders Vistisen, der samtidig rettede blikket mod resten af Europa i sin tale.

På trods af en samlet dansk fremgang for de liberale partier i Renew-gruppen samt SF i den grønne gruppe, kan gruppen Identitet og Demokrati, som Dansk Folkeparti indgår i, nyde stor fremgang i de fleste europæiske lande, og står i skrivende stund til at gå fra 49 til 58 pladser.

“Det her er en vigtigt dag for Dansk Folkeparti, men det er en endnu vigtigere dag for Europa. Højrefløjen ser ud til at buldre frem. Vi har smadret den politisk korrekte elite i en lang række store EU-lande. Og vi står til at kunne danne en gruppe, der får afgørende indflydelse på om vores børn og børnebørn skal indordne sig under Europas Forenede Stater, eller om der stadig skal være et selvstændigt Danmark, et selvstændigt Frankrig, et selvstændigt Holland og et selvstændigt Østrig på det her kontinent”, fortsatte Vistisen til store jubelbrøl fra de fremmødte DF’ere.