Ledelsesrokade skal ruste DF til næste valg

0
813
Tidligere folketingsmedlem Kenneth Kristensen Berth bliver 1. august ny sekretariatschef for Dansk Folkeparti på Christiansborg.

Kenneth Kristensen Berth udnævnes til ny sekretariatschef, mens pressechef Erik Bjørn Møller forfremmes til partisekretær. Han afløses af Asger Juhl, der bliver ny kommunikationschef

Efter et veloverstået Europa-Parlamentsvalg, der medførte et mandat til Anders Vistisen, rykker Dansk Folkeparti rundt på brikkerne i organisationen for at ruste sig bedst muligt frem mod det næste folketingsvalg og kommunalvalget næste år.

Det indebærer, at partiets hidtidige pressechef, Erik Bjørn Møller, forfremmes til partisekretær fra 1. august. Her afløser han Simon Vanggaard og Chris Bjerknæs, der hidtil har suppleret hinanden i rollen.

Erik Bjørn Møller afløses af journalist Asger Juhl, der fra 15. august tiltræder en ny stilling som kommunikationschef i partiet. Han kommer fra en stilling i Bruxelles, hvor han har arbejdet for Anders Vistisen.

Samtidig tiltræder souschefen i DF-sekretariatet og tidligere folketingsmedlem, Kenneth Kristensen Berth, stillingen som ny sekretariatschef efter Nicolai Søndergård Kjær, der efter sommerferien forlader DF for at tiltræde en lignende stilling hos Venstre.

Formanden for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, udtrykker stor tilfredshed over, at rokaden er faldet på plads.

”Jeg er sikker på, at det her er den helt rigtige holdopstilling frem mod næste folketings- og kommunalvalg. Det betyder, at Dansk Folkeparti er bedst muligt rustet til at fortsætte den udvikling og fremgang, som partiet er inde i – senest illustreret ved et godt Europa-Parlamentsvalg. Dansk Folkeparti bobler af optimisme og tro på fremtiden, og med dette nye hold på plads kan jeg kun sige, at jeg glæder mig til det, der kommer. Fremtiden er lys for Dansk Folkeparti”, siger Morten Messerschmidt.