Morten Messerschmidt advarer: Regeringen skaber et A- og B-hold

0
760
Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt.

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt advarede i sin tale på årets folkemøde mod ”teknokratregeringen”, der efterlader de svageste ældre på perronen. Der er brug for en ny regering, som kan sætte en ny og medmenneskelig retning, sagde han

Regeringen er ved at skabe et samfund med et A- og B-hold, hvor ældre og andre svage grupper efterlades på perronen.

Sådan lød advarslen fra Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt, da han fredag holdt sin partiledertale på årets folkemøde på Bornholm.

Morten Messerschmidt havde valgt at fokusere på forholdene for de ældre i sin tale. Med afsæt i den ældreaftale, som regeringen har indgået med et flertal af partierne i Folketinget, advarede han om, at reformen med sin såkaldte “frisættelse” fjerner nogle rettigheder fra de ældre, samtidig med at de ældre rammes af både besparelser og en stadig mere presset økonomi, fordi folkepensionen ikke er blevet reguleret i årevis.

“Det er noget, der oprigtigt talt bekymrer mig. Fordi jeg tror, at det er vigtigt, at vi ikke skaber et A- og et B-hold, hvor os, der stadig er på arbejdsmarkedet, sådan nærmest dagligt bliver belønnet med nye muligheder og nu får skattelettelser, mens de, der har trukket sig fra arbejdsmarkedet, ja, de bliver ligesom parkeret på perronen. De råber måske ikke så højt, og derfor så justerer man ikke deres folkepension og det er også nemt at gennemføre besparelserne dér så,” sagde Morten Messerschmidt – og fortsatte:

”I min verden er det grundlæggende forkert, at vi ikke har et land, hvor alle, uanset om man er på arbejdsmarkedet eller pensionist, skal have lov til at føle sig som en del af fællesskabet”.

“Ren spareøvelse”

Han mener, at flertallet bag ældreaftalen mangler forståelse for den situation, som mange ældre befinder sig i.

“Jeg har lyst til en gang imellem at invitere mine kolleger fra de andre partier ind og se de mails, som jeg får fra rigtig mange ældre her i landet. Ældre fra kommuner rundt omkring overalt i landet. Fra Skive til Slagelse, Frederiksberg, Norsjælland, selv her på Bornholm. Og vise dem mails, hvor folk fortæller, at rengøringen nu er skåret ned til hver tredje uge, og at man er blevet henvist til en robotstøvsuger. Og det er ikke engang sådan, at hvis man siger ja til robotstøvsugeren, så kommer hjemmehjælperen ind og drikker en kop kaffe, så man får den menneskelige kontakt. Nej, det er en ren spareøvelse,” sagde DF-formanden.

Brug for en ny regering

Morten Messerschmidt kaldte SVM-regeringen en ”teknokratregering”, som mangler medmenneskelighed. Der er brug for en ny regering og en ny retning, sagde han:

”Vi har brug for en ny retning, hvor mennesker ikke kun ses som arbejdsopgaver og velfærdskonsumatorer, men som medborgere – som danskere, der en del af vores allesammens familie og som vi holder af, uanset om man er født med eller uden de store kvalifikationer”.