DF stemt ned 37 gange – ville forhindre kriminelle i at få statsborgerskab

0
985
DF's indfødsretsordfører Mikkel Bjørn under debatten om lov om indfødsret den. 30 maj. Foto: Skærmbillede, Folketings-TV

Under torsdagens andenbehandling af loven om indfødsret, der skal give dansk statsborgerskab til 2064 udlændinge, havde DF udpeget en lang række personer, som partiet mente burde blive taget af lovforslaget. Flere har Dansk Folkeparti gennem egen research fundet frem til er blevet dømt for kriminalitet, bl.a. voldtægt, skyldnersvig og dokumentfalsk

“Der stemmes om ændringsforslag nr. x fra et mindretal, Dansk Folkeparti. Afstemningen starter.”

Sådan lød det hele 37 gange under torsdagens andenbehandling af loven om indfødsret fra den fungerende formand for Folketinget, Jeppe Søe (M). Det er en fast procedure, at loven om indfødsret vedtages hvert halve år med det formål at give tusindvis af udlændinge dansk statsborgerskab.

Det skyldes, at Dansk Folkeparti af egen drift har fundet frem til 35 personer på lovforslaget, der er kommet med på det på grund af fejl hos Indfødsretskontoret, som ikke har opdaget eller muligvis endda ignoreret, at flere ansøgere er tidligere dømte.

De resterende to forslag omhandlede frasortering af alle ansøgere fra Mellemøsten, Nordafrika, Pakistan og Tyrkiet (MENAPT-lande) samt krav om, at man ikke må være iført det islamiske hovedtørklæde under grundlovsceremonien, hvor statsborgerskabet udstedes.

Brandtale fra Bjørn

Forinden afstemningerne om DF’s ændringsforslag gik partiets indfødsretsordfører Mikkel Bjørn på talerstolen og harcelerede over, at Folketingets øvrige partier og i særdeleshed Udlændinge- og Integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S), øjensynligt intet problem havde med, at så mange kriminelle stod til at få dansk statsborgerskab.

“Som ordfører på indfødsretsområdet der har jeg endnu til gode at se et lovforslag, der så skamløst og i så stort omfang inviterer kriminelle mennesker ind i vores nationale familie. Listen med kriminelle på det her lovforslag den er længere end nogensinde, ligesom forbrydelserne er grovere”, lød det indledningsvist fra Mikkel Bjørn fra Folketingets talerstol.

Herefter oplæste han flere eksempler på individuelle kriminelle på lovforslaget, der blandt andet tæller en pakistansk taxachauffør, der er dømt for voldtægt af en kunde ved Nørreport Station i København.

Langt de fleste af ændringsforslagene om at fjerne kriminelle enkeltpersoner blev kun stemt for af DF selv samt løsgænger Lars Boje Mathiesen. De Konservative og Danmarksdemokraterne stemte for to af dem, men “hverken for eller imod” til resten. Kim Edberg Andersen og Søren Espersen fra Danmarksdemokraterne stemte hhv. én gang imod deres egen partilinje på hver sit ændringsforslag.

Hele Mikkel Bjørns tale kan høres her.