BILD: Den tyske regering lyver om Covid-19

0
3209
Tysklands største avis BILD anklager Angela Merkels regering for "løgnehistorier om nedlukningen". Foto: REUTERS/Hannibal Hanschke/Pool/File Photo

I et halvt år har tyskerne levet med store indgreb i deres liv med henvisning til Covid-19. Men mange af regeringens grunde er løgn og latin – det skriver den store tyske avis Bild i dag

Mens danske politikere tøver med at lukke mere op, så taler de tyske politiske ledere om at lukke endnu mere ned. Man har sågar fundet på et nyt ord ”Brückenlockdown” – et bastardord af tysk og engelsk, der skal få borgerne til at tro på at nye indgreb er en bro til bedre tider. Men regeringens paroler lyder hule, skriver stadig flere tyske medier.

Landets største avis, Bild, går en række af argumenterne for indgreb igennem i dagens udgave og giver dem prædikatet Lockdownmärchen – løgnehistorier om nedlukningen:

  • Regeringen fremhæver, at nu hvor de ældre er ved at være vaccinerede, så bliver de unge mere syge og fylder op i hospitalerne. Virkeligheden er, at der lige nu dør færre tyskere end normalt på dette tidspunkt af året. Seneste tal viser, at den såkaldte underdødelighed ligger på ni procent.
  • Tysklands svar på Statens Serum Institut, Robert Koch Institut i Berlin, har været meget forsigtige i prognoser. Før påske talte man om, at påskefrokoster og spadsereture kunne sende antallet af daglige nye smittede op på 300 per 100.000. Faktum er, at tallet lige nu er 123 med en vigende tendens.
  • Politikerne taler om overfyldte hospitaler. Virkeligheden ser helt anderledes ud – også for dem, der ikke er blevet vaccineret endnu. I en uge i januar måtte omkring 3800 tyskere, der er mellem 60 og 79, på hospitalet. I den første uge af april er det tal 1180.
En lukket café i Berlin. Foto: John MACDOUGALL / AFP

Udgangsforbud

Mens områder som Hamborg er på vej i en periode med delvist udgangsforbud, så taler de tyske medier stadig mere klart om, at de mange indgreb skal aflede opmærksomheden fra tyskernes håbløse vaccineprogram. Tyskerne har indtil i går modtaget næsten 20 millioner doser vaccine, men har kun kunnet finde ud af at bruge 15 millioner. Og der er store regionale forskelle – mens Schleswig-Holstein ligger på niveau med Danmark, er nabodelstaten Mecklenburg-Vorpommern langt bagefter.

Mens næsten 14 procent af alle danskere er blevet vaccineret mindst en gang, er tallet noget lavere i Tyskland. Og hvis man ser på antallet af færdigvaccinerede, ligger det omkring en femtedel højere i Danmark.

Kilder: Bild, Spiegel