Marie Krarup efter samråd: Socialdemokratiet har stadig ikke forstået, at islam er problemet

0
5337
DFs indfødsretsordfører Marie Krarup under tirsdagens samråd om muslimsk indvandring. Fra Folketings-TV

Samråd om muslimske mænds voldtægter og undertrykkelse af kvinder viser, hvor skillelinjen går mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, mener Dansk Folkepartis indfødsretsordfører Marie Krarup

De var enige om mange ting, men alligevel afslørede et samråd tirsdag i udlændinge- og integrationsudvalget, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti ser afgørende forskelligt på udlændingepolitikken.

Det var Dansk Folkeparti, der havde indkaldt til samrådet, og anledningen var den somaliskfødte forfatter Ayaan Hirsi Alis nye bog “Frit bytte”, der beskriver, hvordan Islams kvindesyn får mange muslimske mænd til at betragte kvinder i den vestlige verden som frit bytte.

Ayaan Hirsi Alis nye bog “Frit bytte”. Læs anmeldelse af bogen her

”Islam giver mænd religiøs bemyndigelse til at kontrollere kvinder i deres liv og til at bruge vold mod kvinder, som de anser for at være usømmelige,” skriver Ayaan Hirsi Ali.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har læst Hirsi Alis bog, og han finder den både skræmmende og vigtig for udlændingedebatten. For ham understreger bogen, at det er nødvendigt at begrænse indvandringen fra ikke-vestlige lande, bekæmpe parallelsamfund og sige fra overfor religiøs ekstremisme.

Marie Krarup: Her skilles vejene mellem DF og S

Men Mattias Tesfaye vil ikke gøre sagen til et spørgsmål om religion, og dermed er der stadig et stykke vej til, at Socialdemokratiet kan være med til at løse problemet med den voldsomme overrepræsentation af ikke-vestlige indvandrere i statistikkerne over vold og voldtægter mod kvinder.

Det mener Dansk Folkepartis indfødsretsordfører Marie Krarup.

“Samrådet gjorde mig fuldstændig klar over, hvor Dansk Folkeparti og Socialdemokratiets veje skilles. Hvor vi i DF har en skarp analyse af, at islam i sig selv er et problem og man er nødt til at indrette sin politik efter det, så er Socialdemokratiet kun nået til at se problemerne og ville stramme udlændingepolitikken. De har endnu ikke forstået, at problemerne hidrører fra islam,” siger Marie Krarup til ditOverblik.

“Samrådet gjorde mig fuldstændig klar over, hvor Dansk Folkeparti og Socialdemokratiets veje skilles”

Marie Krarup, indfødsretsordfører for Dansk Folkeparti

”Muslimsk indvandring skal begrænses”

Ayaan Hirsi Alis bog er proppet med statistikker og eksempler på muslimske mænds overgreb på kvinder. Det tidligere hollandske parlamentsmedlem, der er flygtet fra Somalia og i dag bor i USA, henviser bl.a. til Danmark, hvor det samlede antal af seksuelle krænkelser blev fordoblet fra 2015 til 2017, og hvor 45 procent af dem, der blev dømt i voldtægtssager i 2017, var ikke-vestlige indvandrere eller efterkommere.

Ifølge Hirsi Ali er det ikke bare konservative udgaver af islam, der har et forældet kvindesyn. Det findes også i den ’mainstream-islam’, som de fleste migranter har med fra Mellemøsten og Nordafrika. Derfor er det nødvendigt at fokusere meget mere på lande og religion, mener Marie Krarup.

Hvilken konklusion synes du, at Mattias Tesfaye burde uddrage af Ayaan Hirsi Alis bog?

”Han burde konkludere, at det er nødvendigt at begrænse indvandringen fra muslimske lande og at det især er nødvendigt at begrænse tildelingen af statsborgerskaber til personer fra muslimske lande og personer med muslimsk baggrund. Vi er også nødt til at rette integrationstiltagene direkte mod muslimske samfund,” siger Marie Krarup.

Integrationsminister Mattias Tesfaye (S) på vej ind til tirsdagens samråd. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Tesfaye: Vi er ikke i kamp med islam

Mattias Tesfaye advarede i samrådet mod at gøre islam til problemet.

”Man skal være meget påpasselig med at sige, at islam giver bemyndigelse til seksuelle overgreb, for så lukker vi dørene for de mange mennesker, som ønsker at blive integreret, men som samtidig ønsker at beholde deres religion. Derfor prøver jeg også at sige, at vi ikke er i kamp med islam. Vi er i en kamp for demokratiet. Ellers er jeg bange for at vi skubber alt for mange fra os,” sagde ministeren.

“Derfor prøver jeg også at sige, at vi ikke er i kamp med islam. Vi er i en kamp for demokratiet”

Mattias Tesfaye, udlændinge- og integrationsminister (S)

Krarup: Minister lider af berøringsangst

Marie Krarup er enig i, at der er muslimer, der tager de vestlige værdier til sig. Ayaan Hirsi Ali er f.eks. et godt eksempel. Men Mattias Tesfaye lider af berøringsangst, når han ikke vil erkende, at islam i sig selv er problemet, mener Marie Krarup, som bl.a. har kæmpet for at Folketinget skal have kendskab til ansøgernes religion, når der tildeles statsborgerskab. Et forslag som Socialdemokratiet siger nej til.

”Jeg havde håbet, at ministeren ville have accepteret den viden, som Ayaan Hirsi Ali giver os, nemlig at islam i sig selv giver en religiøs bemyndigelse til at gøre ting, vi ikke vil acceptere i Danmark, så som at kontrollere og bruge vold mod kvinder, man anser for at være usømmelige. For det er vigtig viden at have, når man skal indrette og sin udlændinge- og integrationspolitik. Men samrådet viser desværre, at regeringen stadig har rester af berøringsangst og angst for at se sandheden i øjnene på det her meget svære kultur- og religionsområde,” sagde Marie Krarup, da hun rundede tirsdagens samråd af.

Se samrådet på Folketings-TV her

Læs Mikael Jalvings anmeldelse af “FRIT BYTTE” her

Marie Krarup havde indkladt til tirsdagens samråd sammen medDFs gruppeformand Peter Skaarup.