Dansk Folkeparti støtter britisk udrejsecenter i Rwanda

0
452
Storbritannien vedtog for nylig en lov, som gør det muligt at sende asylansøgere til Rwanda.

I et nyt beslutningsforslag, opfordrer Morten Messerschmidt regeringen til at støtte Storbritanniens nye udrejsecenter i Rwanda i Afrika. Morten Messerschmidt ser gerne, at en lignende model bliver indført herhjemme.

Af Nicklas Jensen Plum

Danmark bør følge Storbritanniens eksempel, og sende asylansøgere til det centralafrikanske land Rwanda. Det foreslår Dansk Folkeparti i et nyt beslutningsforslag.

Beslutningsforslaget går ud på, at regeringen skal vise sin støtte til Storbritanniens planer om at etablere et asylcenter i Rwanda for migranter. Regeringen har ellers afvist at gå solo og vil i stedet gå via EU, men det bør den droppe, mener DF.

Beslutningsforslaget kommer på baggrund af en aftale mellem Storbritannien og Rwanda, som blev indgået i 2022. Aftalen går ud på, at Storbritannien sender asylansøgere til et udrejsecenter i Rwanda, indtil deres asylsager er afsluttet.

DF ser da også nye muligheder for Danmark. Ifølge partiet vil et dansk udrejsecenter i Rwanda godt kunne lade sig gøre. DF henviser til Socialdemokratiets helhedsplan, ”Retfærdig og realistisk” fra 2018, hvor Socialdemokratiet selv foreslog at flytte asylbehandlingen til et land udenfor EU.

Dansk Folkeparti har flere argumenter for at åbne asylcentre i Afrika. Blandt andet vil det være med til at begrænse antallet af farlige rejser for migranter over Middelhavet. Det vil også bidrage til at sætte en stopper for menneskesmuglernes grusomme metoder.

Med beslutningsforslaget viser partiet, at de ønsker nationale løsninger, som ikke skal godkendes af EU først. Ved at støtte oprettelsen af asylcentre i Afrika kan Danmark både bidrage til at få styr på flygtningestrømmene og samtidig sikre, at der ikke kommer flere asylansøgere til Danmark.