Storbritannien: Adgang forbudt for hvide og kristne

0
8734
Arkivfoto

Der er områder i det nordlige England, hvor hvide og kristne ikke længere er velkomne. Og hvor de lokale moskeer arbejder for at indføre sharia

En ny bog om islam i Storbritannien tegner et billede af stadig flere kvarterer, hvor kristne skal holde sig væk, hvis de ikke vil overfaldes. Moskeer, der åbent arbejder for at indføre de strenge sharia-regler for alle. Og ekstreme muslimer, der overtager lokale skoler.

Ed Husains nye bog “Among the Mosques”.

Bogens forfatter hedder Ed Husain og han har rejst rundt til moskeer i hele landet og taget del i fredagsbønnerne og lyttet efter, hvad folk taler om bagefter. Han har også interviewet muslimernes hvide, kristne naboer, der langsomt flytter fra områderne. Og som fortæller om, hvordan deres børn bliver overfaldet, blot fordi de ikke er muslimer.

En by som Blackburn, der har den højeste koncentration af muslimer udenfor London, ser de ekstreme muslimer på vej til at overtage hele magten. Hvide taler om et begyndende apartheid-samfund, hvor de er tildelt rollen som de uønskede. Og særligt området Whalley Range gælder som et område, hvor de tilbageværende hvide indbyggere helst ikke går ud om natten.

Her fandt forfatteren også ekstremistisk litteratur til salg i den lokale boghandel. Bøger, der beskriver vestlig livsstil som en synd. Og som giver opskrifter på, hvordan man bedst burer kvinder inde derhjemme.

Se interview med forfatteren Ed Husain her:

Talibans fætre

Omkring halvdelen af de cirka 1700 moskeer i Storbritannien tilhører den gren af islam, der går under navnet Deobandis. Det er en ultraortodoks variant af islam, der blandt har været ideologiske og praktiske faddere for Taliban i Afghanistan. Ed Husain bemærker i bogen, at denne form for islam nærmest spreder sig organisk som var det en sygdom, der breder sig.

Ed Husain har svært ved at finde lyspunkter ude i ghettoerne. Han fortæller om misbrug af handicappede børn og socialt bedrag i stor stil. Og om hvide naboer, der efterhånden bare giver op.

“Han fortæller om misbrug af handicappede børn og socialt bedrag i stor stil”

Forfatteren Ed Husain er også professor i udenrigsforhold og har været rådgiver for den tidligere politiske leder Tony Blair i de senere år. Han voksede selv op i et muslimsk hjem og hans far drev en lille restaurant. I sin ungdom gjaldt han selv som radikaliseret muslim og han tilbragte lang tid i Syrien og i Saudi-Arabien.

Kilder: Daily Mail, Sun, BBC