Kaare Dybvad Bek skal redegøre for suspekte personer på lovforslag om indfødsret

0
608
Mikkel Bjørn er Dansk Folkepartis indfødsretsordfører og formand for Folketingets Indfødsretsudvalg.

Dansk Folkepartis indfødsretsordfører Mikkel Bjørn har stillet Udlændinge- og Integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) intet mindre end 29 spørgsmål til lovforslaget L177, der i alt vil give 2064 udlændinge dansk statsborgerskab. 

Den 2. maj førstebehandlede Folketinget endnu et samlet lovforslag, der officielt skal give en lang række udlændinge – vestlige som ikke-vestlige – dansk statsborgerskab. Dansk Folkeparti har længe argumenteret for, at alle ansøgere skal behandles på hver sit lovforslag, så Folketinget har mulighed for at tage stilling til enkeltpersoner, hvor det f.eks. måtte komme frem, at vedkommende har begået kriminalitet eller på anden måde har bevist, at han eller hun ikke har fortjent et dansk pas.

Det har regeringen og venstrefløjen afvist på trods af, at man ofte har tildelt indfødsret til personer fra MENAPT-lande, der har vist sig at være kriminelle og/eller have et islamistisk sindelag.

Mikkel Bjørns spørgsmål til Kaare Dybvad Bek går blandt andet ud på at få afdækket, hvorfor visse personer på lovforslaget har forkortelser som “K C”, “Sk” og “H I” til fornavn.

Derudover drejer det sig blandt andet om, at nogle af ansøgerne har tilkendegivet anti-israelske holdninger på sociale medier, haft mistænkelig rejseaktivitet inden de kom til Danmark eller har haft drevet forretning i Danmark, står i RKI eller har drevet mistænkelig forretning i Danmark.

En enkelt ansøger har blandt andet udtalt på et onlineforum: “eg (Jeg red.) fik lavet et falsk pas. Det havde jeg det lidt svært med, for jeg har aldrig gjort noget ulovligt tidligere. Men det var nødvendigt, så jeg kunne flyve til Paris. I Paris satte jeg mig i en taxa og kørte til Danmark. Jeg vidste, at det var Danmark vi skulle til. For jeg havde brugt lang tid på at studere de forskellige europæiske lande.”

Ved de seneste to afstemninger om indfødsretsloven, der tildeler dansk statsborgerskab til udlændinge, har Danmarksdemokraterne og De Konservative dog stemt “hverken for eller imod” med henvisning til det, som DF har krævet altid – nemlig, at hver enkelt ansøger skal have sit eget lovforslag, da det er for uklart, om der stemmes for at give indfødsret til kriminelle og islamister.