Støjberg: Venstre er på slingerekurs om udlændinge

0
1927
Inger Støjberg angriber sit gamle parti for slingrekurs på udlændingeområdet. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021

Den tidligere Venstre-næstformand kritiserer Venstre for slingrekurs i sagen om Syriens-børnene

“Det er en foruroligende slingrekurs fra Venstre igen på udlændingeområdet”.

Sådan lyder kritikken i Politiken mod Venstre fra partiets tidligere næstformand, løsgænger Inger Støjberg, efter nye Venstre-udmeldinger om børnene i Syrien.

Venstre er med i aftalen med en række partier, der før påske blev enige om at få undersøgt, om de 19 børn af IS-krigere med relation til Danmark kan hentes hertil, uden at deres forældre kommer med. Men i DRs Debatten i torsdags sagde Venstres udlændingeordfører Mads Fuglede, at det for Venstre først og fremmest handler om at sikre, at børnene opholder sig i sikre lejre.

“Vil vil gerne hjælpe de børn sådan, at de er i en lejr, hvor der er sikkert. Vi vil gerne arbejde for, at de kommer til en anden lejr, hvis det er muligt eller sikre forholdene omkring lejren,” sagde Mads Fuglede på spørgsmål fra værten Clement Kjersgaard, i følge Politiken.

Radikale: ‘Klokkeklart’ at børnene skal hjem

Men i aftalen står der, at “målet med arbejdet er, at børn af danske forældre kan komme til Danmark hurtigst muligt”. I følge Det Radikale Venstre, som er med i aftalen, handler denne formulering “klokkeklart” om, at børnene skal til Danmark. Samme opfattelse har Socialdemokratiets udlædningeordfører Rasmus Stoklund, siger han til Politiken.

Inger Støjberg mener, at Venstre slingrer på udlændingeområdet. I en sms til Politiken skriver hun:

“Den ene dag skal børnene til Danmark, og den anden dag skal de blive. Men faktum er jo bare, at Venstres formand, Jakob Ellemann, står på mål for en aftale, der siger, at børnene skal til Danmark. Set fra min stol skal hverken børn eller forældre her til. De er hjemme,” skriver Inger Støjberg, som selv deltog i Debatten.

IS-mødre kan søge familiesammenføring

Ud over Inger Støjberg vil Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige som de eneste ikke være med til at hente IS-krigernes børn til Danmark. I følge DF vil en hjemtagning af børnene åbne for, at deres forældre bliver familiesammenført, hvilket i sidste uge blev bekræftet i et svar til Inger Støjberg fra Justitsministeriet. Læs mere her:

Ministerium: IS-mødre kan søge familiesammenføring

Læs også:

“Jeg har endnu til gode at se hårdkogte IS-tilhængere blive af-radikaliserede”