KORT OVERBLIK: DF vil åbne Danmark for turister | Blå partier ønsker fremrykning af genåbning

0
1099
Nemlig.com søger netop nu efter "2-3 dygtige sergenter eller oversergenter til et performanceteam". Foto: nemlig.com

Dagens korte nyheder fra ditoverblik.dk

Nemlig.com ansætter militære indpiskere

ARBEJDSMARKED | Nemlig.com har via et Facebook-opslag søgt efter “2-3 dygtige sergenter eller oversergenter til et performanceteam”. Det vækker forargelse på Christiansborg, som ser opslaget som endnu et eksempel på en benhård arbejdskultur hos Nemlig.com.

Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted siger til Frederiksborg Amts Avis, at der som udgangspunkt ikke er noget galt i at ansætte tidligere sergenter. Men der er et stort men, tilføjer han:

“Hvis tidligere befalingsmænd bliver hyret til at jage de ansatte rundt og være indpiskere, så skulle Nemlig.com skamme sig,” siger Bent Bøgsted.

Et Flertal i Folketinget vil åbne for turister til sommer. Arkivfoto

 

Flertal af partier vil have en sommer med turister

TURISME | Der er nu et flertal i Folketinget bestående af de borgerlige partier og Det Radikale Venstre, som ønsker, at Danmark skal åbnes for turister til sommer.

”Udrulningen af vacciner betyder noget for smittetrykket og risikoen for, hvor mange der bliver smittede. Så vi mener, at vi med fordel kan åbne for lande med et lavere smittetryk og en større udrulning af vacciner, så vi åbner alt det, vi kan,” siger Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører i Dansk Folkeparti, til Børsen.

Læs mere i Børsen her

Morten Messerschmidt, næstformand i Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Messerschmidt: Vi skal hjælpe ny klima-teknologi økonomisk

KLIMA | Om under 30 år skal der være nul-udledning af CO2 i Danmark, ifølge klimaloven fra 2020. Hvis det mål skal nås, så skal power-to-x-teknologi (ptx) prioriteres højere af regeringen. Det mener flere klimaordførere i Folketinget, heriblandt Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt.

“Vi skal rykke hurtigt, for at sikre at det bliver Danmark – og ikke andre europæiske lande – der bliver nummer ét inden for produktion og anvendelse af ptx. Derfor er det afgørende, at vi hurtigt får gennemført nogle konkurrenceprægede udbud af produktionen og afsætter de nødvendige midler fra politisk side. Teknologien skal hjælpes økonomisk på vej i en startfasem” siger Morten Messerschmidt til Børsen.

Df-ordføreren mener, at regeringen ikke kun skal se det som sit eget projekt. Det skal være hele Folketingets mission at styrke power-to-x-teknologien.

Læs mere i Børsen her

Fra i dag fik små butikscentre lov at åbne op igen efter coronanedlukningen. Her er det Dianalund Centret, der slår dørene op igen. Foto: Claus Bech/Scanpix 2021

Blå partier: Lavt smittetryk kalder på fremrykning af genåbning

CORONA | Statsminister Mette Frederiksen fik i weekenden brev fra de borgerlige partier, inklusive Dansk Folkeparti. Her kræver de, at myndighederne regner på en mulighed for at fremrykke planen for en genåbning. Kravet kommer efter, at smittetrykket har udviklet sig langsommere end forudset efter påske.

Socialdemokratiets sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff siger, at det er for tidligt at vurdere, om smittetrykket forbliver lavt efter påsken.

Læs mere i Politiken her

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. Foto: Claus Bech

Forslag fra minister møder kritik fra DF

UDDANNELSE | Bæredygtighed skal skrives ind i universiteternes og erhvervsuddannelsernes formålsparagraffer. Sådan lyder et forslag, som uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) nu vil drøfte med Folketinget.

Dansk Folkepartis forskningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl kan ikke se meningen med forslaget.

”En kommende energi-ingeniør skal selvfølge beskæftige sig med bæredygtighed, men jeg har lidt svært ved at se, hvordan og hvorfor en kommende magister i dansk skal. Jeg synes, det er for langt at gå, hvis det skal være en del af en overordnet dagsorden,” siger Jens Henrik Thulesen Dahl til Kristeligt Dagblad.

Læs mere i Kristeligt Dagblad her