Nye Borgerliges tidligere sekretariatschef går til DF

0
2635
Johannes Lumholt er nu medlem af Dansk Folkeparti. Han har planer om at stille op til kommunlavalget for DF i Sorø. Foto fra Facebook

“De blev for liberale,” siger Nye Borgerliges tidligere sekretariatschef Johannes Lumholt til BT. Han er nu skiftet til DF

Midt i en hidsig debat om forskellene på Nye Borgerlige og Dansk Folkepartis politik, kan BT i dag fortælle, at Nye Borgerliges tidligere sekretariatschef Johannes Lumholt er skiftet til Dansk Folkeparti. Hans begrundelse er, at Nye Borgerlige blev for liberale i deres økonomiske politik.

“Dengang jeg gik ind i Nye Borgerlige, var det et nationalkonservativt projekt, siden blev det et meget liberalt projekt,« siger Johannes Lumholt, der også har været medlem af Nye Borgerliges forretningsudvalg, til BT.

Morten Messerschmidt sagde mandag til BT, at Nye Borgerliges økonomiske politik “er en gavebod til whiskybæltet” fordi partiet vil fjerne både selskabs- og topskatten og skære markant ned på aktiebeskatningen. Messerschmidt sammenlignede Nye Borgerliges samfundsmodel med et USA, hvor man må klare sig selv og hvor velfærdsstaten er banket tilbage til stenalderen.

“Mange vil se sig sat ned i ydelser, mens de rigeste bliver endnu rigere. Der vil sikkert komme godt salg i både luksus-yachter og biler. Men er det godt, hvis ikke alle føler sig som en del af fællesskabet?,” sagde Messerschmidt.

Artiklen i mandagens udgave af BT.

Johannes Lumholt siger til BT, at han ikke er uenig i Morten Messerschmidts vurdering:

“Man kan sige, at partiet har et ønske om, at Danmark bliver Schweiz version 2.0. Det er meget tydeligt i kommunikationen både internt og udadtil, hvor vellykket alting er i Schweiz. Så bliver det to helt forskellige vælgergrupper, man appellerer til,” siger Johannes Lumholt, som har planer om at stille op for DF til næste års kommunalvalg i Sorø.

Pernille Vermund svarede mandag igen i BT på Morten Messerschmidts angreb ved at kalde DF for “et rødt system-parti”. Hun siger til BT, at hun ingen kommentarer har til Johannes Lumholts partiskifte.

“Hjerteligt velkommen”

Dansk Folkepartis viceborgmester i Sorø Lars Schmidt bekærfter overfor Sjællandske Medier, at Johannes Lumholt har meldt sig ind i DF.

“Og han en hjerteligt velkommen. Han har givet udtryk for, at han fortsat har ambitioner om at gøre en forskel i lokalpolitik, og han kommer da også med både erfaring og kompetencer,” siger han.

Læs også: Messerschmidt om Nye Borgerliges økonomiske politik: “Det er en gavebod for whiskybæltet”

Kristian Thulesen Dahl: Nye Borgerlige ønsker et helt andet Danmark end DF