DF-pres giver bonus: Regeringen indkalder til kulturforhandlinger

0
1324
Musicalen 'Den skaldede frisør' på Falkonerscenen står til et kæmpetab på grund af coronakrisen. FPR-foto: Miklos Szabo for One and Only Musical Theater

Regeringen indkalder til forhandlinger om hjælp til det kriseramte kulturliv, der ikke kan få del i de hidtidige corona-hjælpepakker. Det sker dagen efter, at Dansk Folkeparti sendte opfordring til finansministeren

Fredag skrev Dansk Folkeparti et brev til finansminister Nicolai Wammen (S), som blev opfordret til at indkalde Folketingets partier til forhandlinger om en økonomisk hjælpepakke til kulturlivet, som er hårdt ramt af corona-krisen. Nu kan DF glæde sig over, at regeringen har lyttet til opfordringen. Lørdag har kulturminister Joy Mogensen (S) nemlig meddelt, at hun nu indkalder Folketingets kulturordførere til forhandlinger om en økonomisk håndsrækning til kultur- og medieområdet.

”Kulturlivet er hårdt ramt af Corona-krisen. Regeringen er optaget af, at vi får hjulpet hele kulturlivet igennem krisen på den bedst mulige måde. Størstedelen af løsningerne ligger i de centrale hjælpepakker, som regeringen allerede har præsenteret, men der er brug for, at vi følger op og ser på områder, der stadig mangler en løsning,” siger kulturministeren i en pressemeddelelse.

Tidligere på ugen afviste Joy Mogensen ellers i Berlingske, at der var brug for en målrettet hjælpepakke til kulturområdet.

Brev fra DF til finansminister

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup glæder sig over regeringens kursskifte. Det har nemlig vist sig, at mange teatre, spillesteder, landsdelsorkestre og museer, der i høj grad lever af egne entre- og billetindtægter, ikke er omfattet af de hjælpepakker, som allerede er blevet søsat for at hjælpe erhvervslivet gennem coronakrisen. Derfor er der akut brug for hjælp, hvis dansk kulturliv skal klare sig gennem krisen, siger han.

”Dansk Folkeparti har flere gange appelleret til, at regeringen tager initiativ til en økonomisk hjælpepakke specifikt målrettet kultur- og medieområdet. I en krise som denne er der brug for en offensiv strategi på kulturområdet, så vi undgår at dele af et ellers sundt kulturliv lukker ned,” siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, i en pressemeddelelse.

“I en krise som denne er der brug for en offensiv strategi på kulturområdet”

Peter Skaarup, DF-gruppeformand

”Vi har de seneste uger taget mange nødvendige skridt for at hjælpe dansk erhvervsliv og danske lønmodtagere bedre gennem krisen, men de nuværende tiltag omfatter ikke kulturområdet tilstrækkeligt, og derfor er der behov for yderligere initiativer. Mange museer, teatre og landsdelsorkestre hører under den kategori, der pga. 50 procents statsstøtte ikke kan få kompensation for tabte indtægter på entre. Derfor opfordrer vi regeringen til at kalendersætte den økonomiske hjælp og sikre, at hjælpen iværksættes her og nu,” understreger Peter Skaarup.

Den Gamle By i Aarhus er en af de kulturinstitutioner, der ikke kan få del i de hidtidige hjælpepakker. Foto: Den Gamle By

Læs også: Hul i hjælpepakker truer kulturlivet – DF går til finansminister

Læs DFs brev til Nicolai Wammen: Brev til Finansministeren fra DF