DF: Imamer skal kunne anmeldes anonymt

0
2248
Arkivfoto

Dansk Folkeparti vil tillade anonyme anmeldelser af imamer og andre, som udøver negativ social kontrol. “Hårdere straffe nytter ikke, hvis der ikke er nogen, der tør anmelde imamerne,« siger DFs retsordfører Peter Skaarup til Berlingske

Imamer, der nægter kvinder skilsmisse eller på anden måder bidrager til negativ social kontrol, skal kunne anmeldes anonymt. Det mener Dansk Folkeparti, som er på vej med et udspil, der skal komme den negative sociale kontrol i muslimske miljøer til livs.

Regeringen vil straffe religiøse autoriteter med op til tre års fængsel, hvis de udfører psykisk vold med en skilsmissekontrakt i hænderne. Men DFs retsordfører Peter Skaarup siger til Berlingske, at hårdere straffe ikke er nok i sig selv:

“Det nytter ikke noget med hårdere straffe for social kontrol, hvis der ikke er nogen, der tør anmelde imamerne. Vi er nødt til at gå længere end det udspil fra regeringen. Vi har et klart indtryk af, at folk kan være bange for at anmelde, fordi man frygter repressalier. Derfor kan anonyme anmeldelser være den eneste måde at få de forhold ud i lyset,” siger han.

Shariakontrakter med groteske krav

Berlingske har afsløret flere sager, hvor imamer enten medvirker til at fastholde kvinder i voldelige ægteskaber eller stiller uhyrlige krav til kvinderne, hvis de vil have en islamisk skilsmisse.

I en sag fra Odense måtte en kvinde underskrive en shariakontrakt på arabisk, hvoraf det fremgik, at hun ville miste forældremyndigheden til sine børn, hvis hun blev gift igen eller flyttede længere væk end 130 km. Hun skulle også forpligte sig til at lære sine børn om koranen og lære dem at bede fem gange dagligt, ellers ville skilsmissen blive ophævet.

Kvinden måtte heller ikke krænke familiens ære, og hun skulle tilbagebetale 75.000 kroner, som hun havde fået i brudegave. Det skete på trods af, at kvinden var udsat for vold og voldtægt i ægteskabet.

“En kvinde, der er udsat for de ting, som Berlingske har beskrevet, og færdes i lokalmiljøet hver eneste dag, har ikke nødvendigvis lyst til at stå frem med navns nævnelse,” siger Peter Skaarup til avisen.

Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Støtte fra De Radikale

Forslaget om at tillade anonyme anmeldelser får opbakning fra en uventet politisk kant. De Radikales integrationsordfører Anne Sophie Callesen kalder forslaget konstruktivt:

“Det er åbenlyst, at nogle kvinder kan være bange for at anmelde imamer eller andre i deres nære relationer, som udsætter dem for negativ social kontrol,” siger Anne Sophie Callesen til Berlingske.

Dansk Folkeparti mener i øvrigt ikke, at tre års fængsel er straf nok til imamerne. DF foreslår, at imamer, der medvirker til negativ social kontrol, skal udvises konsekvent.

Læs også:

DF kræver endnu hårdere kurs mod sharia-imamer: “De skal udvises”

Imamer hjælper med undertrykkelse af muslimske kvinder i Vollsmose

Manden nægter konen skilsmisse, fordi han nyder godt af hendes sociale ydelser