DF kræver endnu hårdere kurs mod sharia-imamer: “De skal udvises”

0
1829
Dansk Folkepartis ledelse besøgte for nylig Vollsmose, hvor en kontroversiel imam har tvunget en kvinde til at underskrive en skilsmissekontrakt med groteske shariakrav. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix

Imamer, der med skilsmissekontrakter udøver negativ social kontrol, skal ifølge et nyt lovforslag fra regeringen kunne idømmes op til tre års fængsel. Men der skal hårdere metoder i brug, hvis det står til Dansk Folkeparti

Imamer skal kunne sendes i fængsel i op til tre år, hvis de udøver negativ social kontrol i form af skilsmissekontrakter. Sådan lyder et forslag fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), som blev lanceret onsdag i Berlingske.

Forslaget kommer efter afsløringer af en imam i Odense, der har tvunget en kvinde til at underskrive en sharia-kontrakt, hvis hun ville have skilsmisse. I den tre sider lange arabisksprogede kontrakt skrev kvinden under på, at hun vil miste sine børn, hvis hun gifter sig igen og at skilsmissen vil blive ophævet, hvis hun ikke lærer børnene om koranen.

Dansk Folkeparti støtter forslaget om at fængsle imamer for shariakontrakter, men retsordfører Peter Skaarup mener, at der er brug for endnu hårdere midler.

“Dansk Folkeparti støtter naturligvis, at sharia-imamer kan idømmes op til tre års fængsel for at bidrage til kvindeundertrykkende tvangsægteskaber og social kontrol. Men, det er desværre kun symptombehandling. Uden konsekvent udvisning af sharia-imamer kommer vi aldrig problemet til livs,” skriver Peter Skaarup på Facebook.

Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Forbud mod religiøse råd

DF har også foreslået, at de religiøse råd med imamer, der virker i bl.a. Vollsmose, bliver gjort ulovlige:

“Det nytter ikke, at vi har de her religiøse råd, der træder i stedet for det danske retssamfund. I Danmark er det politiet og myndigheder, der løser konflikter, ikke en eller anden religiøs autoritet. Det kan vi simpelthen ikke have i Danmark. Hvis vi accepterer det, bryder hele vores retssamfund sammen,” sagde Peter Skaarup for nylig til ditOverblik.

DF har også foreslået disse tiltag i kampen mod uromagere og islamisering af ghettoer:

  • Forbud mod at placere moskéer i ghettoer
  • Zoneforbud, hvis man er bortvist fra en ghetto
  • Nærpolitistationer i ghettoer