Morten Østergaard trækker sig som radikal leder efter krænkelsessag

0
2146
Morten Østergaard meddeler at han trækker sig som politisk leder for De Radikale.De Radikale holder gruppemøde efter flere dagens tumlen rundt med Lotte Rods krænkelsessag, i den Sorte Diamant i København. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Morten Østergaard siger, at han har svigtet sit parti og den radikale gruppes tillid. Det var ham, der for ca. 10 år siden krænkede partifællen Lotte Rod

Morten Østergaard har trukket sig som leder af Det Radikale Venstre. Det sker efter et timelangt højdramatisk gruppemøde, hvor Morten Østergaard har erkendt, at det var ham, der for ca. 10 år siden krænkede sin partifælle, folketingsmedlem Lotte Rod. Hun har på Facebook beskrevet, at hun på et tidspunkt har fået “uønskede” berøringer af en partifælle.

Morten Østergaard siger, at han har sagt undskyld til Lotte Rod og fået hendes tilgivelse. Men han erkender, at han har svigtet sit partis tillid.

“Jeg har svigtet i sagen om Lotte Rod. Jeg har sådan set ikke svigtet Lotte. Fordi det var mig, hvis hånd hun fjernede for næsten et årti siden fra sit lår. Det jeg har svigtet, er min gruppes tillid, det er mit parti. Derfor kan jeg heller ikke med troværdighed fortsætte som politisk leder for Radikale Venstre,” sagde Morten Østergaard i en erklæring, da han kom ud til pressen efter gruppemødet.

Morten Østergaard havde forud for mødet sagt, at han havde håndteret Lotte Rods krænkelsessag og givet den pågældende en påtale. Men nu har han altså erkendt, at ham selv var krænkeren.

Gruppeformand Sofie Carsten Nielsen overtager posten som politisk leder efter Morten Østergaard.