Skal der betales repatrieringsstøtte til syrisk dobbeltmorder?

0
1479
Jens Kirkegaard, DF Helsingør

Jens Kirkegaard, arkitekt maa, DF i Helsingør

Årsagen til mit provokerende spørgsmål er, at udlændingeminister Mathias Tesfaye, i fredags i Folketinget fremlagde et juridisk notat, der fastslår, at Grundlovens §73 om ejendommens ukrænkelighed medfører, at Danmark ikke kan tilbageholde repatrieringsstøtten til den syriske dobbeltmorder Hussein Abbas.

Tilværelsen som flygtning i Danmark var ikke noget for Hussein. Han lærte sig ikke dansk og levede et tilsyneladende isoleret liv på det østlige Fyn. 13. februar 2020 besluttede han at vende tilbage til Syrien med sin familie – og havde samtidig den første rate af hans repatrieringsstøtte på 100.000 kr. med på rejsen.

I Syrien stenede flygtningen Hussein Abbast både kone Huda og parrets søn, hvilket han har tilstået. Han er derfor nu varetægtsfængslet og afventer sin endelige dom. Parrets tvillinger på fire år befinder sig hos deres onkel og tante i Syrien. Men de 2 mord vil ikke ændre på, at regeringen i februar 2021 vil sende næste repatrieringsrate på yderligere 100.000 kr. til den fængslede morder i Syrien – for det siger Grundloven, selv om det skriger til himlen mod al sund fornuft.

For med drabene i Kobane har Hussein Abbas forbrudt sig mod selve ånden i dansk aftaleret, der klart siger, at han med sin udåd har forbrudt sig i strid med loven. Aftalen om repatrieringsstøtten er dermed ugyldig og uvirksom. Hussein Abbas er en retsløs person – og kan hverken støtte ret på folkeretten eller statsforvaltningsretten – og bør naturligvis ej heller kunne påberåbe sig anden dansk lovgivning eller rettighederne i grundloven.

De vil derfor klæde regering og folketing at standse udbetaling af repatrieringsstøtte til en udenlandske dobbeltmorder ud fra almindelig sund fornuft og respekt for skatteborgernes penge – og se bort fra et akademisk juridisk skoleridt fra ministeriets embedsværk. Og hvis en sådan beslutning måtte udløse en retssag, så tag den én gang for alle!