Legalisering af hash: Hvor naiv har man lov at være?

0
3798
Finn Rudaizky er medlem af Borgerrepræsentationen i København og regionsrådet i Region Hovedstaden for Dansk Folkeparti i København.

Af Finn Rudaizky, medlem af Borgerrepræsentationen og Region Hovedstaden

To af Venstres unge medlemmer på Københavns Rådhus, har tilsyneladende sat sig på magten. I hvert fald, når det drejer sig om legalisering af hash. Derfor er Venstre og socialdemokraterne i fuld harmoni, klar til en legalisering af hash. Som bekendt gik den nuværende Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) til valg på dette. Forøvrigt en tro kopi af partifællen tidligere Overborgmester Frank Jensens forslag. Det går også ud på, at Pusher Street på Christiania lukkes. Så tror S og V, at handlerne rykker et andet sted hen. Som jeg ser det, så vil det i praksis betyde, at Pusher Street reelt flyttes til Rådhuspladsen eller til Nørreport Station. Hash-elskernes ønske er, at det skal legaliseres for voksne over 18 år. Så kan de 13 årige enten købe hash af de 18 årige eller skaffe det på det illegale marked.

Dansk Folkeparti tror ikke på, at en legalisering vil komme narkokriminaliteten til livs. Det bliver ikke, som det påstås, et opgør med de kriminelle bander. Tværtimod. Såvel S som V udstiller deres manglende indsigt i bandernes DNA. For betyder det så, at et “opgør mod banderne”, at JØNKE nu stiller sig op i jobkøen, blot fordi han ikke længere har monopol på salg af hash? Hvor naiv har man dog lov til at være? Banderne er oppebåret af magt, identitet, ære og penge. Der er intet belæg for at tro, at legalisering af hash er en metode til at fjerne indtægtsgrundlaget fra banderne. Dels vil staten komme til at konkurrere med de kriminelle, og dels vil de kriminelles kreativitet sætte en lavine i gang, for eksempel ved salg af kokain.

Det er mærkeligt, at S og V bruger langt mere tid på, at få det kræftfremkaldende hash legaliseret end på at sætte kræfter ind på, at hjælpe de hashmisbrugere, som i stigende omfang dropper ud af deres uddannelsesforløb. Det er virkelig langt ude i hampen. Hash i Holland er kraftig på retur, men kommer fortsat illegalt ind gennem bagdøren til deres coffe-shops og ud gennem fordøren. Er det virkelig hollandske tilstande i København, som S og V ønsker ?

Det er vigtigt at bemærke, at 19 svenske kommuner og Region Skåne, tidligere har protesteret mod københavnsk legalisering. Svenskerne ønsker nultolerance i relation til “handel och brug av narkotika”. Det er jeg helt enig med svenskerne i. Men, jeg er også enig med den socialdemokratiske regering, som allerede har sagt, at de, af sundhedsmæssige årsager, ikke drømmer om, at legalisere hash. “Kampen” om hash i København er fortsat en kamp om lokale stemmer til det kommende folketingsvalg.