Dansker blander sig i striden om Brexit

0
2693
Henrik Overgaard-Nielsen (bagerst til venstre) med en række medkandidater. Fra Brexit Partys Twitterprofil

Danske Henrik Overgaard-Nielsen, der bor i London, stiller op for det nye Brexit Party i Storbritannien. Han sammenligner situationen i England med Danmarks nej til Maastricht-traktaten i 1992

”Jeg stiller op for Brexit partiet, fordi jeg vil forhindre EU i at træde demokratiet under fode som de gjorde hjemme i Danmark.”

Med denne one-liner præsenterer danskeren Henrik Overgaard-Nielsen sit kandidatur for EU-valget for Brexit partiet. Det nye parti, hvis start vi skrev om på ditOverblik.dk, har på kort tid fundet en række kandidater med markante profiler. Og danskeren, der har boet i London i mere end tyve år, passer godt i den række.

”Storbritannien har taget godt imod mig,” skriver han i den artikel, der starter hans valgkampagne.

”Tilbage i 2016 havde jeg det anderledes end de fleste i dette land – jeg følte jeg havde set det hele før. Det tog mig lige tilbage til den 2. juni 1992, hvor det danske folk rejste sig mod det mægtige EU-apparat og stemte nej til den udemokratiske Maastricht traktat,” skriver og tilføjer:

”Den fornemmelse af lettelse og glæde jeg følte i 2016 svarede til min følelser mere end to årtier tidligere. Men dengang var lettelsen kortvarig. Vi blev lullet ind i en falsk følelse af sejr af den politiske elite.”

Det – og især ideen om en ny folkeafstemning – er baggrunden for hans nye politiske engagement. Overgaard-Nielsen var selv aktiv i den danske kampagne for et nej ved afstemningen om Maastricht-traktaten i 1992. Og nu frygter han mere end noget, at oppositionspartiet Labour skal snige en ny folkeafstemning ind ad bagdøren.

”Det der sker i Storbritannien nu – det så vi også i Danmark i 1992. Eliten kunne ikke lide det svar folket gav, så vi blev tvunget til at stemme igen baseret på trusler og løgnagtige løfter,” siger han videre i sin kommentar.

Siden dengang er han flyttet til London, hvor han arbejder som tandlæge under det offentlige sygesikringssystem. Han har bygget en klinik op med 50 ansatte, hvor han og hans folk har taget sig af over 130.000 patienter – og samtidig er han aktiv fagligt. Men det er som om vreden mod EU stadig fylder mest hos ham.

”Det der sker i Storbritannien nu – det så vi også i Danmark i 1992. Eliten kunne ikke lide det svar folket gav, så vi blev tvunget til at stemme igen baseret på trusler og løgnagtige løfter”

Henrik Overgaard-Nielsen, kandidat for Brexit-partiet

Tandlægen på sin Harley

Som tandlæge med en stor klinik i det relativt rige kvarter Fulham i London var han også relativt aktiv i kampagnen op til Brexit-afstemningen i 2016. Dengang kørte han rundt på sin sorte Harley Davidson motorcykel og agiterede for at forlade EU. Men uden held – i hans eget kvarter stemte kun 30 procent for at forlade EU.

Nu stiller danskeren op i det nordvestlige England, der overvejende stemte for Brexit. Undtagelserne var byer som Liverpool og Manchester.

Læs hele hans manifest her:

https://brexitcentral.com/im-standing-for-the-brexit-party-to-stop-the-eu-overturning-democracy-as-they-did-in-my-native-denmark/