EU udvider krigen mod London

0
3462
City of London, det historiske finanskvarter i den engelske hovedstad. Arkivfoto

EU’s vrede mod Storbritannien efter Brexit tvinger nu otte banker til at flytte hele afdelinger væk fra London

Indgrebet sker på ordre fra EU’s centralbank, ECB. Dens bureaukrater har over to år afkrævet oplysninger fra 256 banker, der både har afdelinger i EU og i Storbritannien. Otte af bankerne er nu blevet pålagt at flytte i alt 56 afdelinger og deres ansatte væk fra London.

Gør bankerne ikke det, truer ECB med, hvad der i bankens sprog hedder ”målrettede tilsynshandlinger”. Avisen Telegraph kalder indgrebet for magtmisbrug og kommer efter at banker i EU længe har forsøgt at få flere eksperter til at forlade London til fordel for et job på kontinentet. Det har været en fiasko og nu ser avisen indgrebet som et overgreb på London til fordel for Frankfurt og Paris

Indgrebet er styret af den irske kommissær Mairead McGuinness, der er kendt for sin modvilje mod briternes frihed fra EU. Ellers er det vigtigste Wikipedia kan sige om hende, at hun er den irske politiker, der har siddet længst i EU’s parlament med hele 16 år.

London fører

London er fortsat Europas finansielle hovedstad, og finanssektoren i byen beskæftiger omkring 1,1 millioner mennesker. Dem, der var imod Brexit, talte om et tab på 200.000 arbejdspladser efter bruddet med Bruxelles. I realiteten er der kun forsvundet 7000 arbejdspladser og nu vil EU så tvinge flere væk.

Tidligere har EU’s irske kommissær arbejdet med planer om at tvinge de private banker til at flytte langt flere funktioner og dermed arbejdspladser væk fra den britiske hovedstad. Det udløste i april et usædvanligt skarpt svar fra den europæiske sammenslutning af banker, EBT. Dens spanske formand, Ana Botin, svared igen med at sige, at hvis EU insisterede på dette overgreb, så ville bankerne ”flytte hele deres kapitalmarkedsafdelinger til steder udenfor EU.”

Kilder: Telegraph, Wikipedia, EY, ECB