DF-ordfører om rødt medieforlig: ”Det er jo helt gakket”

0
3421
Regeringen og venstrefløjen vil pålægge DR at optælle, hvor mange mandlige og kvindelige musikere, der afspilles i DRs proframmer. Her er det Chief1 og Thomas Buttenschøn, der er på scenen til Dansk Melodi Grand Prix 2021 i DR Byens Studie 5 i København. foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021

Dansk Folkepartis medieordfører Dennis Flydtkjær mener, at regeringen ”fedter for venstreorienterede i storbyerne”, når den blandt andet vil indføre krav til medievirksomheder om ”køns-selvangivelser” med tre slags køn

”Det er jo helt gakket”.

Dansk Folkepartis medieordfører Dennis Flydtkjær ryster på hovedet af et af de påfund, som regeringen og venstrefløjen har kastet ind i forhandlingerne om en medieaftale, og som er en af grundene til, at DF fredag valgte at forlade forhandlingerne sammen med Venstre og Konservative.

Kravet lyder på, at Danmarks Radio skal lave opgørelser over, hvor mange mandlige og kvindelige musikere, der afspilles i DR.

”Skal man så tælle, hvor mange mænd og kvinder, der er i hvert orkester? Hvad gør man til juletid, når der spilles en sang med DRs pigekor? Skal der så kun spilles mænd bagefter? Det er jo helt gakket,” siger Dennis Flydtkjær til ditOverblik.

”Mand/kvinde/andet”

Kravet er et led i regeringens ønske om ”skærpelse af krav om mangfoldighed” i DR og TV2. Et andet krav lyder på, at medievirksomheder for at få del i public service-puljen skal lave en ”køns-selvangivelse” med oplysninger om, hvor mange ”mand/kvinde/andet”, som er ansat som chefer, mellemledere, manuskriptforfattere, skuespillere og instruktører – og hvor meget de tjener.

”Vi vil ikke være med til, at en medieaftale skal fyldes med kønspolitik og kønskvoter. Regeringen har købt storby-venstrefløjens seneste påhit: At der findes mere end to køn. Det er svært nok at indgå et medieforlig, men det bliver kun værre af, at regeringen vil fedte mere for de venstreorienterede i storbyerne. Det bliver bare uden Dansk Folkeparti,” siger Dennis Flydtkjær.

“Regeringen har købt storby-venstrefløjens seneste påhit: At der findes mere end to køn”

Han frygter, at listerne vil blive misbrugt til at lægge pres på virksomheder, der leverer til DR og TV2.

”Det hører slet ikke hjemme i en medieaftale. De enkelte arbejdspladser må selv finde ud, hvem de vil ansætte. Det her rammer helt ved siden af skiven,” siger Dennis Flydtkjær.

DFs skatte-, kultur og medieordfører Dennis Flydtkjær. Foto: Carsten Lundager

Nej til at poste flere penge i DR

Der er andre grunde til, at DF har valgt at forlade forhandlingerne. Størst på minuslisten er regeringens ønske om at poste yderligere 30 millioner kroner årligt i DR. Penge, som skal gå til et nyt onlineunivers for børn. I forvejen modtager DR 3,6 milliarder kroner fra skatteyderne.

”Hvorfor skal DR have flere penge? De må da kunne prioritere indenfor de 3,6 milliarder kroner. Der er andre, der står foran DR i køen,” siger Dennis Flydtkjær.

DF vil heller ikke være med til at omdanne DRs bestyrelse til en professionel bestyrelse uden repræsentanter fra partierne. Det vil fjerne den folkelige forankring, mener Dennis Flydtkjær.

Skidt for branchen med smal aftale

Desuden er DF modstander af et krav om kædeansvar til virksomheder, der får mediestøtte, dvs. at eksempelvis et lokalt dagblad får ansvar for at sikre, at underleverandører og samarbejdspartnere har ordnede forhold for ansatte.

”Det bliver fuldstændig uoverskueligt for de enkelte virksomheder og er en utidig indblanding i den danske model,” siger Dennis Flydtkjær.

På branchens vegne ærgrer han sig over, at det nu ender med en smal, rød medieaftale:

”Der er da også positive ting i den aftale, der forhandles. Men minusserne oversteg plusserne for os. At det ender med en smal aftale er skidt for branchen, for det skaber usikkerhed,” siger DFs medieordfører.

Læs også:

DF, V og K har forladt forhandlinger: Vil ikke give flere penge til DR