DF, V og K har forladt forhandlinger: Vil ikke give flere penge til DR

0
3271
DFs skatte-, kultur og medieordfører Dennis Flydtkjær. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkeparti, Venstre og Konservative har forladt de afsluttende forhandlinger om en ny medieaftale. Partierne vil ikke være med til at poste flere penge i DR og til at kræve ”kønsopgørelser” af medier

Dansk Folkeparti er ude af forhandlingerne om en ny medieaftale. Det samme er Venstre og Konservative. Dansk Folkepartis medieordfører Dennis Flydtkjær skriver på Twitter, at DF ikke kunne leve med, at regeringen og dens støttepartier vil give flere penge til Danmarks Radio og vil indføre et krav om ’køns-selvangivelser’ for medier, der modtager statsstøtte.

“DF er ude af medieforhandlingerne. Kunne ikke leve med flere penge til DR og at alle medier skal lave køns-selvangivelser, som skal opgøres på han, hun og andet køn. Den slags woke hører ikke hjemme i en medieaftale,” skriver Dennis Flydtkjær.

I et andet tweet nævner han, at flertallet vil have, at DF skal spille lige mange mandlige og kvindelige musikere.

”Så bliver vist ikke mere woke agtig?,” skriver han.

https://twitter.com/flydtkjaer/status/1527628423358730243?s=20&t=iMecKcw9OfTXWTdPRt2RHQ

Den konservative medieordfører Birgitte Bergman er heller ikke tilfreds med, at regeringen og de røde støttepartier vil poste flere penge i DR.

“Nu har vi kæmpet med regeringen i fire måneder, men vi nægter at pålægge danskerne flere afgifter, give endnu flere penge til DR og skabe mere bureaukrati for danske medier,” skriver hun.

Forhandlingerne om en ny medieaftale har stået på i flere måneder. Onsdag indkaldte kulturminister Ane Halsboe Jørgensen (S) partierne til de afgørende forhandlinger.

De blå partier har fra starten været kritiske overfor regeringens udspil til en ny medieaftale. Ud over modstand mod et større DR-bidrag har de borgerlige bl.a. afvist regeringens ønske om at pålægge udenlandske streamingtjenester som Netflix og HBO et ”kulturbidrag”, dvs. en skat på fem procent af deres omsætning i Danmark. De borgerlige mener, at en sådan skat bare vil gøre for streaming-tv dyrere for danskerne.

Minister: Mangler vilje

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger, at hun er ærgerlig over, at de tre borgerlige partier er ude.

“Jeg vil gerne anerkende alle de partier, der har siddet ved bordet, for ægte at ville nå hinanden,” siger hun ifølge Berlingske.

”Men jeg oplever, at der her i sidste time ikke er en vilje til faktisk at tage det ansvar, der skal til, for at det bliver bredt”.