Ja-siden fører men næsten hver tredje er stadig i tvivl

0
2488
DFs formand Morten Messerschmidt, partisekretær Jens Vornøe og formanden for DF i København, Ivan Hemmingsen, sætter plakater op på Amagerbro i København. Billedet er taget den 7. maj og opfordringen på plakaterne er klar: Stem nej. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Ja-siden fører klart i ny Megafon-måling, men 29 procent er i tvivl eller ønsker slet ikke at stemme

Mange danskere er fortsat i tvivl om, hvad de skal stemme, når der 1. juni er folkeafstemning om afskaffelse af det danske EU-forsvarsforbehold.

En måling, som Megafon har lavet for TV2 og Politiken viser, at 29 procent er i tvivl eller slet ikke ønsker at stemme, når de får spørgsmålet:

“Hvis der var folkeafstemning i morgen, ville du så stemme ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar ved at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet?”.

Andelen af tvivlere eller sofavælgere er en del mindre end en tilsvarende Megafon-måling for to uger siden. Her var tallet 35 procent. Der er også klar føring til ja-siden i målingen.
59,1 procent siger de vil stemme ja, mens 40,9 procent vil stemme nej.

Men med 29 procent tvivlere kan der, som TV2 skriver, fortsat ske meget op til folkafstemningen.

2035 danskere har deltaget i TV2 / Megafons måling, der er foretaget fra 11.-18. maj. Der er en statisktisk usikkerhed på 2,1 procent i målingen, skriver TV2.

Læs mere om Megafon-målingen på TV2.dk her