DF sikrer kristendommen og standser woke-idiotien i ny medieaftale

0
5114
"Dansk Folkeparti har mange værdipolitiske aftryk på aftalen, der alt i alt er en væsentlig forbedring fra den forrige medieaftale," siger Dansk Folkepartis medieordfører Mikkel Bjørn. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti er som det eneste borgerlige parti udenfor regeringen med i den nye medieaftale. ”Vi har sikret kristendommen og fået fjernet woke-idiotien,” siger Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt

Den nye medieaftale er blevet mere borgerlig og national, end der var lagt op til, takket være Dansk Folkeparti.

Som en del af aftalen, som Dansk Folkeparti er med i som det eneste borgerlige parti udenfor regeringen, bliver det nemlig igen skrevet ind i DR’s public service-forpligtelse, at DR skal formidle Danmarks kristne kulturarv. Samtidig har DF fået fjernet et krav om, at der skal laves ’køns-selvangivelser’ for medier, der modtager statsstøtte.

”Vi har sikret kristendommen og fået fjernet woke-idiotien,” konstaterer Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt.

Medieaftalen blev præsenteret ved et pressemøde onsdag eftermiddag. Herfra ses kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), Jan E. Jørgensen (V), Mogens Jensen (S), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Zenia Stampe (R), Søren Søndergaard (EL), Mikkel Bjørn (DF) og Lean Milo (M) præsenterer medieforlig i Kulturministeriet i København, onsdag den 14. juni 2023.. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Kravet om kønsselvangivelser kom med i den foregående medieaftale, som den daværende S-regering sidste år indgik med venstrefløjen. Det var også i den aftale, at kravet om formidling af den kristne kulturarv blev fjernet fra DR’s public service-forpligtelse.

“Dansk Folkeparti har mange værdipolitiske aftryk på aftalen, der alt i alt er en væsentlig forbedring fra den forrige medieaftale,” siger Dansk Folkepartis medieordfører Mikkel Bjørn.

Han fremhæver også at DRs arkiv gøres frit tilgængeligt for alle borgere; at DR forpligtes på alsidighed i deres medievirksomhed; at der skal arbejdes mod større demokratisk kontrol med tech-giganter med fokus vigtigheden af ytringsfrihed som forudsætning for vores demokratiske samtale, og at de lokale og regionale medier i hele landet skal styrkes.

“Vi er stolte over at have bidraget til en markant mere borgerlig og national aftale, end hvad der ellers var lagt op til med afsæt i sidste medieforlig,” siger Mikkel Bjørn.

Hele aftalen kan læses her