Messerschmidt og andre DF-politikere får karantæne på Facebook

0
4905
Morten Messerschmidt taler på DFs årsmøde i Herning. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt og flere andre DF-politikere har fået karantæne på Facebook, fordi de har nævnt islamkritikeren Tommy Robinson. “Facebook skal ikke have lov at begrænse ytringsfriheden,” siger Morten Messerschmidt

”Er du også blevet blokeret af Facebook?”.

Det spørgsmål stiller Morten Messerschmidt, efter at Facebook har straffet ham for at indtaste et navn: Tommy Robinson.

”Facebook har valgt at give mig karantæne,” siger Morten Messerschmidt: ”En karantæne, der nu har varet i over to måneder, hvor Facebook aktivt har sørget for, at mine opslag, billeder og videoer bliver vist til langt færre mennesker end før.”

Journalisten og filmmanden Tommy Robinson er stemplet af Facebook for at sprede anti-muslimske budskaber og såkaldt ”hadtale”, og Facebooks kontrol-robot slår straks til, hvis man så meget som skriver Tommy Robinsons navn. Og det gjorde Morten Messerschmidt, da han den 1. april omtalte Tommy Robinsons film ”Silenced”.

”Det er åbenbart nok til at blive sat i skammekrogen; nok til at afskære mig som folkevalgt og partiformand fra at komme i kontakt med de danskere, der aktivt har valgt, at de gerne vil høre nyt fra mig og Dansk Folkeparti på Facebook.”

Mikkel Bjørn og Michael Nedersøe i karantæne

Dansk Folkepartis formand er ikke ene om at blive ramt af Facebooks politiske censur. Det er også sket for DF’s medlem af Folketinget Mikkel Bjørn, som røg i karantæne beskyldt for at opfordre til vold. Medlem af byrådet i Horsens for DF, Michael Nedersøe, er blevet idømt flere karantæner og har fået ødelagt sin profil på Facebook – straffet for politiske holdninger, han udtrykte for flere år siden.

Trykkefrihedsselskabet er bliver også forfulgt af Facebook og har derfor anlagt sag mod medie-mastodonten.

Morten Messerschmidt mener, at Facebook har et reelt monopol og derfor ikke skal have lov at forøve meningstyranni mod sine brugere.

”Det går selvfølgelig ikke. Facebook skal ikke have lov at begrænse ytringsfriheden,” siger Morten Messerschmidt, som opfordrer alle, der er blevet blokeret eller straffet af Facebook, til at henvende sig til Dansk Folkeparti.

Her kan du se Tommy Robinson-film

Dokumentarfilmen ”Silenced” kan nu ses – men ikke på Facebook: dér er både filmen og manden bag den, Tommy Robinson, lukket ude for bestandig. Filmen kan i stedet ses på Trykkefrihedsselskabets hjemmeside (www.trykkefrihed.dk). En britisk domstol har truet Tommy Robinson med op til to års fængsel, hvis han overhovedet fremviser filmen, men det har han nu valgt at gøre. ”Silenced” skildrer, hvordan et sammenstød mellem en syrisk og en britisk dreng på en skole bliver brugt af penge- og talstærke muslimske organisationer til at forfølge drengens familie og tyrannisere lærerstaben og hele lokalsamfundet. Filmen blev første gang vist den 1. april i Fællessalen på Christiansborg, hvor Morten Messerschmidt tog imod Tommy Robinson og bagefter roste filmen.