BBCs nye topchef vil gøre op med venstreorienteret image

0
2392

BBC skal opfattes upartisk, fastslår BBCs nye topchef Tim Davies, som vil have medarbejderne til at inddrage flere synspunkter

Det er ikke kun i Danmark, at en stor national public service-kanal som Danmarks Radio beskyldes for at have venstreorienteret slagside. Samme kritik rettes mod britiske BBC. Men nu vil den nye topchef, Tim Davies, gøre op med BBCs image som biased.

Tim Davies tiltrådte 1. september. I en tiltrædelsestale et par dage senere fastslog han, at der skal fokus på at gøre BBC upartisk:

“Det er ønskeligt, at vi kan optræde upartisk i disse stadig mere polariserede og divergerende tider. Og – det er vigtigt – det er ikke bare et spørgsmål om venstre eller højre i det politiske spektrum. Det handler mere om, at folk skal føle, at vi også ser verden fra deres synspunkt,” sagde Tim Davies.

”Vores forskning viser, at for mange mener, vi er formet af et bestemt syn på tingene. Derfor er det tvingende nødvendigt, at vi kæmper for at blive opfattet som upartiske. Hvis du arbejder her, bør intet være mere spændende, end at undersøge forskellige synspunkter, og at være nysgerrig og på kreativ vis finde evidens for tingene. Vi skal bruge vores egne oplevelser, men vi skal ikke være styret af vores personlige agendaer,” sagde BBC-chefen.

”Vores forskning viser, at for mange mener, vi er formet af et bestemt syn på tingene”

Tim Davies, topchef, BBC
Tim Davies tiltrædelsestale kan læses på BBCs hjemmeside her.

BBC-journalisterne skal jagte sandheden, ikke en bestemt politisk agenda. Tim Davies har denne klare besked til medarbejderne:

”Hvis du gerne vil være meningsdanner eller partisk campaigner på de sociale medier, er det et legitimt valg, men så skal du ikke arbejde for BBC”.

Venstreorienteret satire

Blandt de områder, som Tim Davies har fokus på, er satiren. Den opfattes af mange som ensidig – det er venstreorienterede komikere, som gør grin med de konservative. Daily Express spurgte i sidste uge læserne i en webafstemning, om de støtter BBC-chefens ønske om at gøre op med den venstreorienterede comedy. Det sagde 88 procent ja til.

En BBC-producer, Richard Wilson, forsvarer dog den venstreorienterede satire. Ifølge Wilson, der selv kalder sig borgerlig, er det simpelt hen svært at finde komikere på højrefløjen.

Netmediet Indblik.dk, som har bragt en artikel om den nye BBC-chef, skriver at Tim Davies også på anden vis markerer, at han ikke ligger under for venstreorienterede og identitetspolitiske dagsordener. I august var der stor debat om fædrelandssangen ”Rule, Britannia”, som afsynges ved BBC’s kendte promenadekoncert ”Last Night of the Proms”. Identitetspolitikere mener, at sangen er racistisk og vil have ordene udeladt ved Proms-koncerten. Men Tim Davies har besluttet, at teksten skal afsynges, skriver Indblik.dk.

Læs også:

Lytternes og seernes redaktør: DRs klimadækning er skæv, “klima-aktiv” og ukritisk

Messerschmidt: DR er totalt uimodtagelig for kritik

CNN hader Donald Trump – og er danske mediers vigtigste kilde til nyheder om Trump

DR-journalist “foragter DF”. Nu vil DR-chef overveje, hvilke sager hun kan dække