DR-journalist “foragter DF”. Nu vil DR-chef overveje, hvilke sager hun kan dække

0
8281
Uwe Max Jensen har fundet dette facebookopslag fra DR-journalisten Amal Guerdali. Illustration frs Free Speech Blog

DR-journalisten Amal Guerdali har taget markant afstand fra Dansk Folkeparti på Facebook. Hendes nuværende chef på DR Nordjylland erkender i et svar til regionsrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen, at det kan så tvivl om Guerdalis upartiskhed

“Jeg foragter DF og alt, hvad de står for”.  Sådan skrev DR-journalisten Amal Guerdali i et opslag på sin facebookside i 2018.

Hendes udbrud var en kommentar til et DF-udspil om halalslagtning, som journalisten med de marokkanske rødder bestemt ikke brød sig om.

Det er den tidligere Stram Kurs-folketingskandidat, kunstneren Uwe Max Jensen, der har afsløret facebookopslaget fra Amal Guerdali i en artikel på mediet Free Speech Blog.

Og det får nu konsekvenser for Amal Guerdalis journalistiske virke på Nordjyllands Radio, hvor hun netop er blevet fastansat som nyhedsjournalist. Dansk Folkepartis regionsrådsmedlem Erik Høgh Sørensen har nemlig henvendt sig til redaktionschef Gitte Sørensen, der er chef for DR Nordjylland. Han vil på baggrund af oplysningerne vide, hvad DR gør for at sikre en troværdig og tilstræbt objektiv dækning, når de har en journalist, der så åbenlyst har tilkendegivet, at hun ikke bryder sig om Dansk Folkparti. Og DR-chefen lover, at det vil indgå i de redaktionelle overvejelser:

“Selv om opslaget er fra før, at hun blev fastansat i DR, så kan jeg godt forstå, at der med opslaget kan rejses tvivl om Amal Guerdalis upartiskhed. Derfor vil vi nøje overveje, hvilke historier som vi fremadrettet vil bede hende om at dække. Der må aldrig kunne rejses tvivl om DR Nordjyllands troværdighed og fairness,” skriver Gitte Sørensen i et svar til Erik Høgh-Sørensen.

“Der må aldrig kunne rejses tvivl om DR Nordjyllands troværdighed og fairness”

Gitte Sørensen, redaktionschef, i svar til Erik Høgh-Sørensen.
Erik Høgh-Sørensen, medlem af regionsrådet i Region Nordjylland og folketingskandidat for Dansk Folkeparti. Foto: M. Højer

DR-journalister har ytringsfrihed

Hun understreger dog samtidig at “Medarbejdere i DR har i lighed med andre borgere i Danmark ytringsfrihed. Det gælder også for journalister”.

Gitte Sørensen skriver til ditOverblik, at hun ikke har yderligere kommentarer. Vi ville ellers gerne have uddybet, hvilken type historier, som DR-chefen tænker det vil være problematisk for Amal Guerdali at dække.

“Jeg har ikke yderligere kommentarer. Der er tale om en personalesag, som selvfølgelig skal håndteres internt i DR. Det håber jeg på din forståelse for,” skriver Gitte Sørensen til ditOverblik.

Journalister der foragter islam?

Erik Høgh-Sørensen har sendt Gitte Sørensen en tak for svaret. Her skriver han:

“Det er fsv. et fint nok svar, som belyser DR’s dilemma. Jeg ønsker ikke censur, men kønt er det her ikke. For balancens skyld kan I jo overveje at annoncere efter journalister, der “foragter islam”. I skal nok få ansøgere”.

“For balancens skyld kan I jo overveje at annoncere efter journalister, der “foragter islam””

Erik Høgh-Sørensen, regionsrådsmedlem (DF)