DF vil have stoppet ulovlige fester

0
2056
Arkivfoto

Unge bryder coronareglerne og deltager i store, hemmelige piratfester. Dansk Folkeparti vil give politiet mulighed for at konfiskere musikanlæg og kigge med i lukkede facebookgrupper

Piratfester, hvor flere hundrede unge mødes og fester hemmeligt i strid med foramlingsforbuddet, får nu Dansk Folkeparti til at gå til justitsminister Nick Hækkerup (S). DF vil styrke politiets mulighed for at opspore festerne, bl.a. ved at give politiet adgang til lukkede Facebookgrupper. Det er ikke tilladt i dag, og politiet er derfor afhængig af, at borgere ringer og fortæller om de ulovlige fester,

“Politiet skal have nogle bedre redskaber, for vi kan forstå på politiet, at man ikke har mulighed for at logge sig ind i de her miljøer på Facebook og udgive sig for eksempelvis at være festdeltager,” siger DFs retsordfører Peter Skaarup til TV 2.

TV2 kunne søndag fortælle, at politiet fredag lukkede en piratfest på Refshaleøen i København med over 400 deltagere. Samme dage blev en fest i Nørrebroparken også lukket. Her deltog også mere end 400 unge.

Ud over adgang til lukkede Facebookgrupper, vil DF også give politiet mulighed for at konfiskere de store musikanlæg, som bruges piratfesterne. Festerne skal også have konsekvenser for arrangørerne:

“Der er en grund til, at man har lukket nattelivet ned. Bryder man de regler, skal der falde brænde ned. Alle kender reglerne. Alle ved, at vi skal passe på i forhold til dem, der er udsatte,” siger Peter Skaarup.