Jannie var med til at starte Nye Borgerliges første lokalforening. Nu melder hun sig ind i DF

0
9848
Jannie Bøgh arbejder som speciallærer i en folkeskole. Hun er medlem af DF i Frederikssund.

Efter fire år som partiløs, har Jannie Bøgh meldt sig ind i DF i Frederikssund. ”Jeg ønsker en stram udlændingepolitik og et trygt samfund, der tager sig af de svageste,” siger den nyslåede DFer

I 2015 var Jannie Bøgh med til at starte den første lokalforening i Nye Borgerlige. Strømmen af flygtninge, der i august 2015 var kommet gående op ad motorvejene, havde overbevist hende om, at der måtte gøres noget. Hun sluttede sig til det nystiftede og indvandringskritiske parti, som Pernille Vermund og Peter Seier Christensen havde stiftet i efteråret 2015, og kort efter var hun med til at søsætte Nye Borgerlige i Allerød.

”Jeg sad med følelsen af, at Folketinget nærmest var i chok og ikke gjorde noget. Nye Borgerlige kom så med et ønske om virkelig at sætte udlændingespørgsmålet på dagsorden. For det var vores børns fremtid, der stod på spil. Derfor meldte jeg mig ind i Nye Borgerlige,” fortæller Jannie Bøgh.

Året efter meldte hun sig dog ud igen, og i de sidste fire år har Jannie Bøgh ikke været medlem af noget parti. Men det er slut nu. For nylig meldte Jannie sig igen under de politiske faner. Nu har hun meldt sig ind i Dansk Folkeparti i Frederikssund.

”Jeg skulle være helt sikker på mit valg, før jeg meldte mig ind i et nyt parti, og jeg skulle også mærke efter, om jeg synes det er kampen værd at gå ind i politisk arbejde igen. Desuden er partihoppere noget af det, jeg afskyr mest som vælger. Derfor er der gået nogle år,” fortæller Jannie Bøgh.

Egentlig havde hun ikke lyst til at være aktiv igen. For det kan have personlige omkostninger at være politisk aktiv. Men Jannie Bøgh føler, at hun er nødt til at gøre det:

”Det Danmark jeg kender og elsker, ser jeg i fare. Derfor har jeg meldt mig ind i Dansk Folkeparti. Jeg vil ikke påduttes en anden kultur, og acceptere et menneskesyn der ligger så fjernt fra mit eget. Jeg vil ikke stiltiende se til, mens utrygheden i befolkningen vokser,” skriver hun på Facebook.

“Jeg vil ikke stiltiende se til, mens utrygheden i befolkningen vokser”

Jannie Bøgh på Facebook

En hånd til de svageste

Men hvorfor skifte fra Nye Borgerlige til Dansk Folkeparti? Jannie Bøgh fortæller til ditoverblik:

”Jeg meldte mig ud af Nye Borgerlige, fordi udlændingepolitik ikke er nok. Det er også vigtigt, hvad det er for et samfund, vi kæmper for at bevare, og jeg er ikke liberal som Nye Borgerlige. Jeg var ganske enkelt ikke enige i deres social- og sundhedspolitik. Deres liberalisme forudsætter en styrke i mennesket, som jeg ikke tror alle besidder. Jeg ønsker et trygt samfund, hvor man tager hånd om samfundets svageste. Man kan ikke forsikre sig mod alt. Der skal være en hånd til dem, der ikke kan rejse sig selv,” siger Jannie Bøgh.

Jannie Bøgh.

Dannelse

Hun fandt de samme værdier i Dansk Folkeparti, og de seneste måneders fokus i DF på dannelse, kristne værdier og dansk kulturarv har blot overbevist hende endnu mere:

”Jeg er uddannet lærer og for mig betyder dannelse meget. Jeg synes, vi undervurderer, hvad dannelse betyder for det enkelte menneskes udvikling. Hvis man ikke har noget at tro på og ikke ved, hvad man kommer fra, kan det føre til tomhed, ensomhed og fortvivlelse,” siger Jannie Bøgh.

Hun er 40 år og mor til to. Hun arbejder som speciallærer på en folkeskole, men er også klar til at løfte et politisk hverv, hvis der bliver behov for det.

”Jeg har tænkt mig at være så aktiv som muligt, og jeg stiller gerne op, hvis der er opbakning til det,” siger Jannie Bøgh.

Stå vagt om danske værdier

Hun er overbevist om, at udviklingen vil vende for Dansk Folkeparti, der for tiden kæmper med halvsløje meningsmålinger.

”Jeg synes, det er tiden, hvor Dansk Folkeparti skal træde i karakter og vise, hvad vi står for. Danmark har brug for et parti, der står vagt om de danske værdier og kan definere dem, så det her med danskhed ikke bare bliver sådan et flygtigt begreb,” siger Jannie Bøgh.