UK: Ny tv-station gør op med det politisk korrekte

0
2016
GB News gik i luften søndag aften.

Briterne fik i denne weekend en ny tv-station, GB News, der vil gøre op med de traditionelle medier og den politiske wokeness, der breder sig i London og omegn

Frontfiguren i GB News er en meget erfaren journalist, Andrew Neil, med 25 års erfaring fra britisk statsfjernsyn, BBC. Han har beskrevet sit brud med giganten i britisk medieverden som nødvendig, fordi BBC selv var blevet hysterisk woke og dermed langt mere optaget af tage hensyn til de mindste minoriteter end at beskrive virkeligheden. Hans modsvar er programmer, der også af modstandere ses som mere robuste og djærve.

”Jeg gør det, fordi nyhedsdækningen i Storbritannien er blevet løbende langt mere woke og ude at trit med det store flertal,” har Andrew Neil sagt om sit opgør med de gamle medier. Han tilføjer noget, som mange danskere kan nikke genkendende til:

”Vores samtaler med hinanden på nationalt plan er blevet for storbyagtige, for prægede af syden og for mellemklasseagtige.”

Det med syden hentyder til den rigere, mere EU-begejstrede og politisk dominerende del af selve England. Det nordlige England og såmænd også Skotland, hvor Andrew Neil kommer fra, går op i andre ting som at få mad på bordet og holde fast i et job. Det var her, flertallet for Brexit startede – og det er ikke god tone at tale det nationale og fordums stolthed ned.

Efter mere end 25 år hos BBC er Andrew Neil nu frontfigur for et helt ny højrefløjs tv-kanal i Storbritannien. Her byder han seerne velkommen til stationen søndag aften.

National stolthed

Ser man på stationens programmer og dens hjemmesider, så kan der ikke presses flere blå, røde og hvide farver ind. Der er fuld skrue på begejstringen for det nationale og London er verdens bedste by. Selv en udfordrende sag som Brexit bliver set som starten på et nyt og bedre afsnit i briternes historie.

Stationen har foreløbig hyret 120 journalister, men det er dens værter, der i fokus. I modsætning til stationer som TV2 News, der kører nyheder i sløjfer, skifter stationen mellem temaudsendelser, debatter og nyheder. På den måde minder den mere om den amerikanske succes, Fox News.

GB News er kommet pænt fra start med over 300.000 seere til dens debut. Omvendt har løftet om journalistik med mere kant givet problemer med nogle mulige annoncører. Blandt andet har IKEA sagt, at stationen er for kontroversiel for dem.

Du kan se tv-kanalen liv her