Peter Kofod vil i Folketinget igen

0
1844
Peter Kofod, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti, bliver fremover partiets udenrigsordfører. Peter Kofod er folketingskandidat i Sønderborgkredsen. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet har besluttet, at han vil opstilles til Folketinget ved næste valg

Efter to år som Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, har Peter Kofod besluttet, at han vil tilbage i Folketinget, hvor han var DFs retsordfører i perioden 2015-2019.

”Min klare ambition er at vende tilbage til Folketinget og arbejde med de sager og områder, der optager mig mest. Migration, retspolitik, grænser, velfærd, EU og et Danmark i balance, hvor der skal findes rigtige løsninger på hverdagens mange problemer. Dét vil jeg gerne være med til,” skriver Peter Kofod på Facebook.

31-årige Peter Kofod skriver, at ”han er klar, når valget måtte komme”.

”Jeg melder ud nu, da vi er omkring halvvejs i valgperioden (medmindre statsministeren beslutter sig for et hurtigt valg) så jeg på en god og ordentlig måde kan tale med de mange aktive medlemmer DF har i Syd- og Sønderjylland og høre, hvad de tænker om situationen. De skal naturligvis inddrages og det har jeg tænkt mig at gøre,” skriver Peter Kofod.

Peter Kofod, der er uddannet folkeskolelærer, blev valgt som DFs eneste kandidat ved Europa-Parlamentsvalget i 2019. Han fik 119.408 personlige stemmer. Han understreger, at han vil arbejde ”med krum hals” i parlamentet frem til folketingsvalget:

”I mellemtiden fortsætter jeg naturligvis mit arbejde i parlamentet med krum hals – og jeg vil love jer for, at jeg vil give den gas! Naturligvis – arbejdet skal passes,” skriver Peter Kofod.