Islamistisk terrorangreb afværget i Danmark – stor ros til politiet

0
3147
Politiet slog onsdag den 8. december til med ransagninger og anholdelser på 20 adresser i seks af landets politikredse. Her på Ravnkildevej i Aalborg Øst. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

20 anholdt i storstilet antiterroraktion. De anholdte forberedte terrorangreb med “militant, islamistisk motiv”

Dansk politi har med en større politiaktion forhindret et islamistisk terrorangreb, der skulle have fundet sted på dansk jord. 20 adresser er onsdag blevet ransaget i seks af landets politikredse, og 20 personer er blevet anholdt.

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag. Flere af dem vil blive sigtet for at have overtrådt terrorparagraffen, oplyste politiet på et pressemøde onsdag kl. 17.

På pressemødet blev det fortalt, at sagen drejer sig om “forberedelse af terrorangreb med et militant, islamistisk motiv” på dansk jord. De anholdte har bl.a. skaffet remedier til fremstilling af sprængstoffer og de har forsøgt at skaffe våben.

“Det er vores vurdering, at de personer er drevet af et militant islamistisk motiv. Vi ser med stor alvor på en sag som den her, som desværre bekræfter, at der er personer i landet, som både har intentioner og kapacitet til at begå terror i Danmark,” sagde operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET), Flemming Drejer, på pressemødet

I følge PET-chefen er terrortruslen i Danmark fortsat alvorlig:

”Når PET og politikredsene går ud i så omfattende en aktion, så kan det virke voldsomt. Men jeg kan betrygge jer med, at vi gør vores yderste for at passe på Danmark,” sagde PET-chefen.

Chefpolitiinspektør i Københavns Politi Jørgen Bergen Skov (t.h.) og chefpolitiinspektør og operativ chef i PET Flemming Drejer (t.v.), da Københavns Politi og PET onsdag eftermiddag holdt doorstep om antiterroraktionen. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

DF-formand roser politiet

Politiets indsats roses af DFs formand Kristian Thulesen Dahl:

”Stor ros til politi og PET for at have afværget det angiveligt store og koordinerede angreb, der var på vej i Danmark med militant islamistisk motiv. Jeg forventer selvfølgelig en tilbundsgående redegørelse fra regeringen i forhold til, hvordan vi også fremover sikrer, at politiet har ressourcer til at afværge den slags angreb. Vi skal passe på Danmark,” skriver han på facebook.

DFs gruppeformand og retsordfører Petere Skaarup roser også indsatsen:

”Der er hele 20 anholdte i forbindelse med dagens omfattende anti-terroraktion, som dansk politi netop har gennemført. Det tyder på en meget stor organisation og et forebygget terrorangreb af potentielt voldsomme proportioner. Af hjertet tak til dansk politi og PET for denne flotte og livsvigtige indsats. Det er godt, vi har PET og et vågent dansk politi, der tilsyneladende har haft held til at optrevle et islamistisk terrorangreb i disse timer. Vi lever i urolige tider,” skriver Peter Skaarup.