Tossede Tyskland: Efter syv år lykkes det at udvise voldtægtsmand

0
3862
De tyske myndigheder chartrede et privatfly og har nu fået den somaliske serievoldtægtsforbryder Abdi Mohamed sendt hjem til Mogadishu efter årelang fængsling i Tyskland. Arkivfoto

Med privatfly til Mogadishu: efter syv år bliver serievoldtægtsmand endelig udvist til Somalia

Manden er i de tyske medier kendt som Abdi Mohamed M. og vi har tidligere fortalt om sagen – læs mere her. Blot få dage efter han i vinteren 2014 var sluppet illegalt over grænsen, voldtog han en 16-årig pige. Senere samme dag overfaldt han en 21-årige kvinde seksuelt.

Dagen efter var han fængslet og siddet inde det meste af tiden siden. Han har helt usædvanligt afsonet de meste af de seks års fængsel, som han trods sin unge alder blev idømt – han var angiveligt 17 år gammel, da han kom til Tyskland. Grunden er at han fortsat har overfaldet og forulempet kvinder enten i fængslet eller under udgang, hvad der har ført til flere fængselsdomme.

Somalisk nej

Tyskerne har længe forsøgt at slippe af med Abdi Mohamed, men hans hjemland ville ikke kendes ved ham. Somalia har nu åbenbart givet efter for det tyske pres og straks blev han sat på et chartret fly. Ifølge avisen Bild landede flyet i morges og som de tyske myndigheder nu tørt bemærker til avisen, så er han indrejst i sit eget land og ude af deres hænder.

Meget mere er ikke kendt om sagen. Det kunne især være interessant at vide, hvordan tyskerne har presset somalierne til at tage deres landsmand tilbage. En række vesteuropæiske lande har lignende tilfælde, hvor Somalia ikke ønsker at tage deres egne tilbage.

Sagen har også været dyr for det lokale amt Cochem-Zell, der både har haft somalieren på kost og har betalt for hans privatfly hjem til Somalia. Og sikkert også pinlig, da hele processen har taget så lang tid – de lokale medier beretter meget lidt om sagen. I dag har amtet meddelt, at skulle han igen slippe over grænsen, så vil amtet ikke tage imod ham, selvom man kan være forpligtet til det efter tysk lov.

Kilder: Rhein-Zeitung, Bild