Fuld opbakning fra DF til Morten Messerschmidt

0
2040
Pia Kjærsgaard er udlændingeordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis stifter Pia Kjærsgaard kalder tiltalen mod Morten Messerschmidt for “fuldstændig grotesk”. Hun garanterer 100 procent opbakning til DF-næstformanden

Morten Messerschmidt kan regne med fuld opbakning fra Dansk Folkeparti, efter at Bagsmandspolitiet torsdag meddelte, at der rejses tiltale mod Messerschmidt i sagen om Meld & Feld. Det fastslår Dansk Folkepartis stifter Pia Kjærsgaard overfor Berlingske.

“Han er stadig politisk næstformand. Han har stadig 100 procents opbakning. 100 procent. Der er ingen slinger i valsen fra vores side. Vi bakker ham op fuldstændigt og ønsker ham alt det bedste,” siger Pia Kjærsgaard til Berlingske.

Morten Messerschmidt er tiltalt for misbrug af 98.835 kroner, som EU via det europæiske parti Meld bevilgede til en EU-konference i forbindelse med DFs sommergruppemøde i Skagen i 2015. Det har taget mere end fem år for EUs antisvindelenhed Olaf og bagmandspolitiet SØIK at nå frem til denne tiltale, og undervejs har det føget med beskyldninger om svindel med langt større beløb, identitetstyveri, falske kuglepenne mv.

“Sagen er en grov, grov krænkelse”

Pia Kjærsgaard er forarget over sagen og ikke mindst over, at det har taget så lang tid at beslutte, om der skulle rejses tiltale.

“Det er fuldstændig grotesk, at man bruger seks år på det her først hos Olaf og så Søik. Og hvor lang tid skal vi nu bruge på en retssag. Sagen og tiltalen er efter min mening en grov, grov krænkelse af et menneskes integritet,” siger Pia Kjærsgaard til Berlingske.

Morten Messerschmidt har i flere interviews med medier i løbet af dagen afvist, at han har gjort noget ulovligt. Han siger, at han i lighed med sin advokat forventer at blive frikendt, og at han ser frem til at forklare og forsvare sig i retten.

Støtte fra folketingsgruppen

Han siger til Politiken, at han ikke har tænkt sig at trække sig fra Folketinget eller næstformandsposten, så længe sagen kører, men at det er op til DFs folketingsgruppe at beslutte.

“Fordi jeg mener, at jeg er uskyldig. Men det er klart, at det er ikke min afgørelse, men folketingsgruppens afgørelse, og indtil videre har jeg kun fået meget varm opbakning. Også fra min formand,” siger Morten Messerschmidt til Politiken.

Læs også: