Morten Messerschmidt forventer frifindelse: “Jeg har ikke gjort noget ulovligt”

0
3349
Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Bagmandspolitiet har rejst tiltale mod DFs næstformand i Meld & Feld-sagen. Morten Messerschmidt er overbevist, at han vil blive frifundet og glæder sig over, at der endelig er udsigt til en afklaring

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt føler sig overbevist om, at han vil blive frifundet i sagen om Meld & Feld, hvor Bagmandspolitiet nu har rejst tiltale mod Messerschmidt for misbrug af 98.835 støttekroner fra EU. Det siger han til TV News.

“Jeg glæder mig til at kæmpe den her sag. Jeg håber den kommer hurtigt for retten, så der snart kan komme en endelig afklaring, og jeg mener lige som min advokat, at det her skal ende med en frifindelse,” siger Morten Messerschmidt.

Det er snart seks år siden, at Morten Messerschmidt blev politianmeldt i sagen, og mens EUs antisvindelenhed Olaf og bagmandspolitiet, SØIK, har undersøgt den, har det føget med beskyldninger mod især Morten Messerschmidt. Nu er det endt med en tiltale for misbrug af et tilskud, som DF fik til at holde en EU-konference i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Skagen i 2015. DF og Messerschmidt fastholder, at der var et EU-arrangement, mens Bagmandspolitiet mener, at pengene er gået til ikke-EU-relaterede aktiviteter, hvilket ikke lovligt.

“Det har været enormt belastende”

“Jeg er tilfreds med, at der nu sker noget, så vi kan komme videre. Det har været enormt belastende at gå rundt med denne sværm af anklager, som pressen har skrevet om,” siger Morten Messerschmidt til TV2 News, og fortsætter:

“Jeg har været mistænkt for alle mulige ting i pressen – identitetstyveri indkøb af polske kuglepenne og hvad ved jeg – og det er nu fejet bort. Man har meget minutiøst gennemgået sagerne og konstateret, at der ikke var noget at komme efter, og så har man sagt, at det her, det vil man gerne have en dommer til at kigge på. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over at skulle bruge tid og ressourcer på det, men sådan er det og det accepterer jeg, og jeg glæder mig til at få sat et endeligt punktum”.

“Jeg har været mistænkt for alle mulige ting i pressen – identitetstyveri indkøb af polske kuglepenne og hvad ved jeg – og det er nu fejet bort”

Morten Messerschmidt til TV2 News

DF-næstformanden vil i retten “forklare og forsvare”, hvordan mødet på Skagen foregik og hvorfor han mener, at Dansk Folkeparti var berettiget til at få EU-midler til arrangementet, siger han til TV2 News.

Kristian Thulesen Dahl: Godt at der snart kommer en afklaring

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl kommenterer sagen på Twitter med disse ord:

“Det er selvfølgelig på godt jysk træls, at Morten og partiet nu skal trækkes igennem en retssag. Men samtidig er det godt, at sagen nu kommer et skridt videre endelig afklaring. Det har vi ventet på i 6 år! Og jeg er tilfreds med, at der nu kun ser ud til at være ét forhold – sommergruppemødet i Skagen – som stadig er omtvistet,” skriver Kristian Thulesen Dahl.

I følge Morten Messerschmidts advokat Peter Trudsø, tiltales Messerschmidt efter Straffelovens § 289 a, der kan give op til 1 år og 6 måneders fængsel.