Tidligere S-borgmester forlader partiet i protest mod udlændingepolitikken

0
2499
Curt Sørensens opslag på facebook.

Socialdemokratiets fhv. borgmester i Svendborg, Curt Sørensen, har meldt sig ud af Socialdemokratiet som konsekvens af partiets nye strammerlinje på udlændingeområdet. Han mener, at Socialdemokratiet kommunalpolitisk “er et andet sted end hovedparten af de toneangivende MF’ere”

Den tidligere socialdemokratiske borgmester i Svendborg, Curt Sørensen, har meldt sig ud af partiet fordi han er utilfreds med partiets nye, stramme udlændingepolitik.

Curt Sørensen meldte sig allerede ud for et år siden, men lørdag aften valgte han at fortælle på facebook om udmeldelsen, som han ikke hidtil har fortalt offentligt om. Det skete i forlængelse af, at Socialdemokratiet i sidste uge stemte for alle de udlændingepolitiske stramninger, kendt som paradigmeskiftet, som Regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om i forbindelse med finanslovsaftalen for 2019.

”Farvel til Socialdemokratiet. Det skete for et år siden. Partiets støtte til den ene udlændingestramning efter den anden er uudholdelig for mig. Jeg vil ikke stå på mål for partiets politik på det område. Så nu ved I det. Min støtte til Socialdemokratiet lokalt og til vores borgmester Bo Hansen er intakt. Det er ordentlige folk,” skriver Curt Sørensen, der var borgmester i Svendborg i perioden 2010-2013, på facebook.

Blev bedt om at holde kritik indendøre

Til Fyns Amts Avis uddyber han sin beslutning:

”Jeg bliver jo rigtig ofte spurgt af folk, hvordan jeg kan forsvare de her stramninger, og om jeg virkelig mener sådan. Og der siger jeg jo, at det gør jeg ikke, og jeg skriver det også i debattråde med folketingspolitikere, der så siger til mig, hvorfor jeg ikke holder det indendøre,” siger han til avisen, som derefter spørger ham, om ”folketingsmedlemmer beder dig rette ind og ikke ytre din uenighed med partiets linje offentligt?”.

Hertil svarer Curt Sørensen:

”Ja, der er meget af det tryk der, det kan jeg love dig for. Det er der i alle partier. Men det behøver jeg ikke at forsvare mere nu”.

Den tidligere borgmester nævner smykkeloven, beslutningen om ikke at tage kvoteflygtninge og paradigmeskiftet som eksempler på stramninger, han er uenig i og som Socialdemokratiet har bakket op. Han understreger, at det kun er landspolitisk han er uenig med sit gamle parti, som han har været medlem af i 20 år. Lokalt står han bag partiets nye borgmester Bo Hansen, som han selv sad i byrådsgruppe med i sidste valgperiode.

”Det er faktisk mit indtryk, at kommunalpolitisk er Socialdemokratiet et andet sted end hovedparten af de toneangivende MF’ere i folketingsgruppen,” siger han til amtsavisen.

”Det er faktisk mit indtryk, at kommunalpolitisk er Socialdemokratiet et andet sted end hovedparten af de toneangivende MF’ere i folketingsgruppen”

Curt Sørensen, fhv. borgmester til Fyns Amts Avis

Dorthe Ullemose (DF): Udmelding skaber forvirring

ditOverblik har tidligere beskrevet, hvordan Dansk Folkeparti i flere kommuner oplever, at der ikke er den samme opbakning til en stram udlændingepolitik blandt socialdemokratiske byrådsmedlemmer, som der er på Christiansborg. Dorthe Ullemose (DF), der er byrådsmedlem i Svendborg og medlem af Folketinget, mener, at den tidligere borgmesters udmelding skaber tvivl om opbakningen til folketingsgruppens udlændingepolitiske kurs

”… en stor tak til Curt for at melde så klart ud om at hans (nu tidligere)formand og statsministerkandidat for partiet Mette Frederiksen ikke er stueren – idet hun støtter DF i partiets udlændingestramninger.

Læserne må stå meget forvirret tilbage og jeg ser frem til at få en klar melding fra det lokale folketingsmedlem Trine Bramsen og den nye folketingskandidat Bjørn Brandenborg om de hører til de “ordentlige” eller “ikke ordentlige” medlemmer – og om de er enige med Mette Frederiksens politik?”, skriver Dorthe Ullemose på Curt Sørensens facebookside.

Hun mener, at Curt Sørensen med sine udtalelser om at socialdemokraterne lokalt er ”ordentlige folk”, deler partiet i ordentlige og uordentlige, underforstået at socialdemokrater der går ind for en stram udlændingepolitik ikke er ordentlige. Det afviser Curt Sørensen at kommentere og kalder Dorthe Ullemoses tone for ”skinger”.

Debatten på Curt Sørensens facebookside kan læses her.

Læs tidligere artikler:

Er Socialdemokratiets nye, stramme udlændingepolitik også nået ud til kommunerne?