Er Socialdemokratiets nye, stramme udlændingepolitik også nået ud til kommunerne?

0
2213
Marlene Harpsøe. Foto: Steen Brogaard

Folketingsmedlem Marlene Harpsøe (DF), der også er byrådsmedlem i Helsingør, kritiseres af lokale socialdemokrater for at tale for meget om udlændingepolitik. Det har fået hende til på facebook at undre sig over Socialdemokratiets linje i udlændingepolitikken

Det kan godt være Socialdemokratiet på Christiansborg har skiftet kurs i udlændingepolitikken, men ude i kommunerne er der stadig langt til den nye strammerlinje. Det er i hvert fald oplevelsen hos Marlene Harpsøe, der både er folketingsmedlem for Dansk Folkeparti og sidder i kommunalbestyrelsen i Helsingør.

På et byrådsmøde mandag aften, hvor emnerne blandt andet var et nyt integrationsråd og regeringens ghettoplan, fik Marlene Harpsøe en reaktion fra et socialdemokratisk byrådsmedlem, som – fortæller Harpsøe – synes det var træls, at hun hele tiden talte om udlændinge og integration.

Det fik Marlene Harpsøe til bagefter at skrive sådan her på sin facebookside:

”Jeg er jo DF’er, så det burde ikke komme som et chok, at det er noget, som vi i DF går op i. Mellem linjerne forstod jeg, at socialdemokraten så en fordel i, at jeg begrænsede mine ytringer om integration. På Christiansborg nærmer socialdemokraterne Dansk Folkepartis politik på udlændingeområdet. Men i Helsingør byråd er der langt igen… virkelig langt igen 😉”.

Marlene Harpsøes opslag på facebook.

Det opslag har udløst en del kommentarer fra DF’ere i andre kommuner. Flere skriver, at de oplever det samme.

”Skal du ikke være ked af… det samme gør sig gældende i Gribskov – der er også langt imellem,” skriver Brian Lyck Jørgensen, der er byrådsmedlem i nabokommunen Gribskov.

Jakob Søgaard Clausen, der er folketingskandidat i Aarhus og med i byrådsgruppens baggrundsgruppe, skriver:

”Det samme gør sig gældende her i Århus. De lokale byrådsmedlemmer fra S ligger langt fra den linje som Mette Frederiksen foregiver at køre på Borgen…”.

Reaktionerne bekræfter Marlene Harpsøes oplevelse:

”Det virker ikke som om Mette Frederiksen har sit bagland med sig, når hun fortæller vælgerne, at hun lægger en ny linje i udlændingepolitiken,” siger hun.