Kommune laver faste informationsmøder om hjemrejse

0
4348
Flygtninge og indvandrere i Fredensborg Kommune, der er i måplgruppen for repatriering, vil fremvoer blive inviteret til et halvårligt informationsmøde. Arkivfoto

Fredensborg Kommune vil holde to årlige informationsmøder for udlændinge om repatriering. Det er et af flere nye tiltag, der skal få flere flygtninge og indvandrere til at vende tilbage til hjemlandet

Endnu en kommune skruer op for arbejdet med at få indvandrere og flygtninge til at rejse hjem.

Torsdag skrev ditOverblik om Horsens Kommune, som vil bruge 250.000 kroner mere på oplysning om

repatriering. Nu er det Fredensborg i Nordsjælland, som mere aktivt vil fortælle kommunens flygtninge- og indvandrere om hjemrejse-mulighederne.

Helt konkret har borgerservice, arbejdsmarked og erhvervsudvalget i Fredensborg Kommune besluttet at:

– sagsbehandleren skal ved første samtale vejlede den ledige- eller sygemeldte borger om muligheden for repatriering.

– foldere om repatriering på forskellige sprog skal være tilgængelige for borger og sagsbehandler.

– sagsbehandlerne skal opkvalificeres om reglerne vedrørende vejledning om repatriering.

– borgere, der er i målgruppen for repatriering, skal to gange om året inviteres til et informationsmøde om muligheden for repatriering.

Byrådsmedlem Flemming Rømer fra Dansk Folkeparti har store forventninger til den nye politik:

”Vi er overbevist om, at Fredensborg med disse tiltag kan få gang i denne proces. Vi ser frem til at følge opgaven, og at vi forhåbentlig kan se i statistikkerne fremover, at Fredensborg kommune repatrierer flere borgere,” siger han.

Repatrieringsstøtten, dvs. støtten til at flytte tilbage til hjemlandet, er i 2019 på op til 139.274 kr. per voksen over 18 år og 42.476 kr. pr. barn. Desuden betales rejseudgifter og udgifter til transport af personlig ejendom. Der kan også ydes støtte til indkøb og transport af erhvervsudstyr, ligesom medicin til et års forbrug, vaccinationer og skolegang i op til fire år betales af den danske stat.