Syrisk mand truede sagsbehandler med tæsk – slap med 20 dages betinget fængsel

0
2809
Arkivfoto. Foto: Danmarks Domstole

Anklager havde krævet udvisning, men 31-årig syrisk mand slap med advarsel efter at have truet sagsbehandler i Viborg Kommune. DF kræver at trusler mod offentligt ansatte får større konsekvenser

OPDATERET: 20 dages betinget fængsel. Det var straffen til en 31-årig syrisk mand, som i juli sidste år truede en sagsbehandler på Viborg Rådhus med tæsk.

Manden mødte op på rådhuset og sagde i følge Viborg Stifts Folkeblad på arabisk, at han ville finde sagsbehandleren og “hoppe på ryggen af hende”, og at han ville slå hende ned.

Anklageren argumenterede i retten for, at den 31-årige skulle udvises. Men da dommen faldt i sidste uge i Viborg, lød den på 20 dages betinget fængsel, 40 timers samfundstjeneste samt en advarsel om udvisning.

Den 31-årig har været knap fire år i Danmark. Han har en ekskone og to børn og rettens “samlede afvejning” lød på den baggrund, at hans tilknytning til Danmark er for stor og at en udvisning ville være i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Skaarup: Bør udløse udvisning

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup mener, at den 31-årige slap alt for billigt. Udlændinges trusler mod offentligt ansatte bør udløse udvisning, mener han:

“Vi kan ikke have udlændinge her i landet der ligefrem truer vores offentlige ansatte der blot gør deres arbejde. Derfor bør det her også koste en klar udvisning,” siger Peter Skaarup.

“Vi kan ikke have udlændinge her i landet der ligefrem truer vores offentlige ansatte der blot gør deres arbejde”

Peter Skaarup, retsordfører, Dansk Folkeparti

“Det bør være soleklart, at når man kommer til et fredeligt og godt land, så tager man simpelthen ikke op på kommunen og truer vores gode offentligt ansatte,” siger han.

Dansk Folkeparti vil have ændret lovgivningen, så der er større konsekvens i form af udvisninger ved trusler mod offentligt ansatte:

“Vi skal passe på vores offentlige ansatte, og det gør vi tydeligvis ikke godt nok i den her sag,” siger han.

Kræver redegørelse fra minister

Peter Skaarup har nu rejst sagen overfor udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Han har bedt ministeren redegøre for, “hvorfor en udlænding, der fremsætter trusler om at overfalde en kommunalt ansat, ikke bliver smidt ud af landet”.

Peter Skaarup har stillet følgende spørgsmål til ministeren:

“Vil ministeren redegøre for, hvorfor en udlænding, der fremsætter trusler om at overfalde en kommunalt ansat, ikke bliver smidt ud af landet”.

Andre artikler:

Voldtægtsmand og storsvindler slap med “advarsel om udvisning”

Voldtægtsdømt somalier har fået fire advarsler om udvisning – DF vil have strammet loven