Sverigedemokraternes leder tilbageholdt i Tyrkiet

0
1935
Jimmie Åkesson deler løbesedler ud til migranter på den tyrkisk-græske grænse. Foto: Scanpix

SD’s leder Jimmie Åkesson blev tilbageholdt af tyrkisk politi, da han i dag ville rejse fra Istanbul. Tyrkiske medier skriver, at han derefter blev deporteret

Åkesson var taget til Tyrkiet for at mødes med de migranter, der nu i en uge har ventet ved grænsen til Grækenland. Hans budskab, som han forsøgte at dele ud som løbesedler, var, at de ikke skal tage videre til Sverige. Som han skrev, så har svenskerne hverken penge eller boliger til dem.

Læs: SD’s leder ved den græske grænse: Kom ikke til Sverige

Da han sammen med en medarbejder i dag ville rejse hjem, ventede både tyrkiske medier og politi på dem i lufthavnen. Medarbejderen, der hedder Mikael Eriksson, blev først løsladt. Til den store svenske avis Expressen siger han:

”De ventede på os og førte os bort hver for sig. For min del tog tre betjente mig væk fra paskontrollen og ind i et forhørsrum. Der tog de pas, billet og mobiltelefoner fra mig.”

Han tilføjer:

”Det er uklart, hvorfor det skete. Men sandsynligvis var de sure over, at vi havde været oppe ved grænsen. Hele situationen føles uvirkelig.”

Eriksson nåede derefter sit fly, mens hans chef blev tilbageholdt. Han kom senere på et fly til København. Svenske medier spekulerer i, at han blev tilbageholdt, fordi han ikke havde en forhåndsgodkendelse til at kontakte folk ved grænsen.

Tyrkiske medier, der var orienteret om tilbageholdelsen på forhånd, er mere direkte. Her kaldes det en deportation af den svenske partileder.

Sverigedemokraternes leder Jimmie Åkesson delte disse løbesedler ud til migranter i Erdine i Tyrkiet, tæt grænsen til Grækenland. Foto: Scanpix