Straffes for at kalde morder for morder

0
1784
Den 33-årige afghaner Jamal A. stak af fra et flygtningecenter, stak en ældre landmand ihjel og kørte derfra i mandens bil

Politiet er ikke i tvivl og vidnerne er ikke i tvivl: sidste mandag stak den 33-årige afghanske migrant Jamal A. to mænd ned. Nu risikerer en østrigsk politiker en straf, fordi han kalder ham for en morder.

Først stak Jamal A., som han omtales i østrigske medier, en medarbejder i et flygtningecenter ned. Siden stak han en ældre landmand ned for at stjæle hans bil. Landmanden døde på stedet, mens Jamals første offer døde fredag af sine sår.

Østrig: Afghansk morder kunne have været stoppet

Hele forløbet fik den østrigske højrefløjsaktivist Martin Sellner til at holde en mindehøjtidelighed for den dræbte landmand. I den forbindelse holdt han en tale, hvor han omtalte Jamal A. som en morder. Det har nu fået afghanerens to prominente sagførere til at sagsøge Sellner, der risikerer at skulle betale en klækkelig erstatning.

Egen interesse

Avisen Krone skriver om sagen, at de to advokater netop sagsøger Sellner ud fra økonomiske interesser. I en artikel spørger avisen, hvordan en afghansk migrant kan få råd til at hyre to af Østrigs mest kendte sagførere til at forsvare sig. I et interview med avisen siger den ene advokat, Wolfgang Blaschitz, at Sellner jo indirekte kan betale for afghanerens forsvar.

Martin Sellner tilhører den højreorienterede gruppe Identitäre. Som lignende grupper i Frankrig og Tyskland ser de sig som forsvarere af europæiske værdier og kultur. Deres modstandere derimod kalder dette netværk for ’racister uden race’ – fordi de i modstandernes øjne angriber fremmede uden at gå op i race.