Østrig: Afghansk morder kunne have været stoppet

0
1437
Den 33-årige afghaner Jamal A. stak af fra et flygtningecenter, stak en ældre landmand ihjel og kørte derfra i mandens bil

Afghansk migrant stikker flere ned i Østrig og en er afgået ved døden. Østrigerne er især oprørte over, at han var kendt for sin voldelige adfærd og alligevel blev han ikke stoppet

Da 33-årige Jamal A., som voldsmanden omtales i østrigske medier, for tredje dumpede til en østrigsk køreprøve, gik han amok. Han stjal køreskolens bil og forsøgte at køre andre ned. Han stoppede først, da bilen var smadret.

En forsmag på hvad der skete i mandags. Efter et skænderi på et flygtningecenter – angiveligt om et job – stak han en medarbejder ned. Medarbejderen, der var kendt for sin positive holdning til migranter, svæver stadig i livsfare.

Da Jamal stak af fra centret, mødte han en ældre landmand. Ham stak han ihjel på stedet og kørte derfra i mandens bil. Efter en større menneskejagt blev han standset mandag aften af østrigske specialstyrker fra Cobra-enheden – selv han gik han til angreb inden han blev overmandet.

Østrigske medier har siden bragt en række detaljer om manden, der kom til Østrig i 2015 med hjælp fra menneskesmuglere. Så sent som i maj var han voldelig overfor sin egen kone, der dog trak anmeldelsen tilbage. Trods en række andre episoder og trods tvivl om hans ret til at være i Østrig, blev han ikke holdt tilbage af politiet.

Ekstremist

Han er også tidligere været i problemer med myndighederne for sine ekstreme religiøse synspunkter. En gang fordi han provokerede med at læse højt af koranen, en anden gang fordi han gik løs på en anden migrant, der ikke som han var imod at drikke spiritus. Men det er især voldsepisoderne, der falder i øjnene.

Han blev dømt til at gå behandling for sin voldelige adfærd, og som avisen Krone skriver, så kom han da også til de første terapitimer. Hans anmodning om asyl blev afvist i 2018, men alligevel blev han i Østrig. Til dels med hjælp netop fra det flygtningecenter, hvor han mandag stak en 32-årig medarbejder ned.