Folk fra højrefløjen mødes med vold og trusler på Nørrebro

0
3216
Søren Espersen på sin Youtube-video om Anahita Malakian, der måtte opgive sit job efter trusler fra såkaldte antifascister.

Venstrefløjsaktivisters chikane mod den tidligere Nye Borgerlige-kandidat Anahita Malakian på Nørrebro er ikke enestående. Medlemmer af højrefløjsgruppen “Generation Identitær” bliver jævnligt mødt med vold og trusler, fortæller Weekendavisen

Da den tidligere Nye Borgerlige-folketingskandidat Anahita Malakian for nylig måtte opgive sit job på en Nørrebro-restaurant efter trusler fra såkaldte antifascister, var det bare det seneste eksempel på, at personer fra højrefløjen udsættes for trusler og vold fra venstrefløjsaktivister på Nørrebro.

Weekendavisen bringer i denne uge en artikel under overskriften ”Ingen racister i vores gader”. Her fortæller flere medlemmer af Generation Identitær, at de er blevet udsat for vold og trusler på Nørrebro.

Generation Identitær er en ungdomspolitisk højrefløjsgruppe, der kalder sig en ”patriotisk undomsbevægelse”. Bevægelsen vil skabe debat om masseindvandring og multikulturalisme og går ind for en meget stram udlændingepolitik. Den betragtes af den yderste venstrefløj som en nyfascistisk bevægelse, og venstrefløjsmediet Redox har bragt navne og billeder på medlemmer af bevægelsen. Det har ført til, at flere Generation Identitær-medlemmer med bopæl på Nørrebro, er blevet opsøgt og bedt om at forlade den københanske bydel.

“Mød din lokale fascist”

En af dem er Christoffer Skibild, der i marts 2018 blev nævnt i en artikel på Redox. Efterfølgende blev hans arbejdsplads og familie kontaktet og spurgt, om de var klar over, at han var fascist. Han fik også et brev fra det såkaldte ”Antifascistisk Aktion” (AFA), der skrev, at han enten skulle flytte fra Nørrebro eller deltage i et ”exitforløb”. Da han valgte at ignorere brevet, blev der hængt plakater med billeder af ham op i det kvarter, han netop var flyttet til med kæresten. På plakaterne stod der ”Mød din lokale fascist”.

Christoffer Skibild er flere gange stødt ind i grupper af sortklædte, maskerede aktivister, der har opført truende, og for to måneder siden blev han fysisk kontaktet, da han var ved at låse sig ind i sin gård. Her blev der sagt til ham, at ”nu er det ved at være tid til, at du flytter herfra,” fortæller han til Weekendavisen.

Flyt fra Nørrebro eller meld dig til et exitforløb for fascister, lød det i et brev fra Antifascistisk Aktion til Christoffer Skibild fra Generation Identitær.

Ramt af ølflaske

I en anden sag blev et medlem af Generation Identitær opsøgt på en bar på Blågårdsplads af to mænd. De ville vide, hvad han lavede på Nørrebro, og om han var ”ude og sprede fascistisk propaganda”. Da han sammen en bekendt senere samme aften gik ned ad Nørrebrogade, blev de angrebet med fyldte ølflasker af en gruppe maskerede mænd, der råbte ”nazisvin”. Den bekendte, Daniel Bettie, blev ramt af en flaske.

”Jeg slap med et blåt mærke og en klemmelus. Men det kunne være gået rigtig galt. Det var rent held, at jeg slap så let. Det var meget tydeligt, at de vidste, hvem jeg er,” fortæller Daniel Bettie til Weekendavisen.

Ifølge avisen er der en gruppe voldsparate antifascister, som opfatter Nørrebro og Nordvest som deres territorium. Det var det, som den tidligere Nye Borgerlige-kandidat Anahita Malakian fik at føle, straks efter, at hun for nylig startede som bestyrer af burgerrestauranten The Barn på Nørrebro. Kort efter skrev venstrefløjsmediet en artikel med overskriften ”Naziburger: Højreekstremist åbner burgerbar i Nordvest”. Derefter opfordrede Antifascistisk Aktion alle til at skrive dårlige anmeldelser af restauranten på facebook. Og en uge efter, at Anahita Malakian var startet i jobbet, blev der smidt en sten gennem ruden på restauranten. Derefter valgte hun at stoppe.

Søren Espersen: Fascistiske stormtropper 

Chikanen mod Anahita Malakian fik i sidste uge Dansk Folkepartis Søren Espersen til at kalde metoderne for fascistiske. I en Youtube-video siger han:

”De kalder sig antifascister, dem der står bag sådan noget. Det ironiske er, at de i virkeligheden er fascister. For os, der har læst om Mussolini og fascisternes politik, ved, at det var præcis det, der hed ‘at tage gaderne og få kontrollen over gaderne, for så er magten på vej til jer’”.

Søren Espersen mener, at der skal sættes hårdere ind mod de voldelige aktivister:

“Fascistiske stormtropper er på vej til at tage magten på Nørrebro og Nordvest. Så lad dem kalde sig antifascister alt det de vil. Det er fascister de er, og politiet må i gang for alvor for at komme det her uvæsen til livs,” siger han på Youtube.

Du kan se Søren Espersens Youtube-indslag her: