Samlet kommunalbestyrelse på Langeland siger nej til regeringens udrejsecenter

0
1357
Det tidligere Asylcenter Holmegaard ved Bagenkop på Sydlangeland skal huse et nyt udrejsecenter med 130 kriminelle udvisningsdømte udlændinge. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Et udrejsecenter for kriminelle udlændinge vil sabotere udviklingen på Langeland, lyder det i en fælles udtalelse fra Langeland kommunalbestyrelse

Samtlige politikere i Langeland Kommunalbestyrelse, inklusive tre socialdemokrater, tager afstand fra regeringens beslutning om at placere 130 kriminelle udvisningsdømte udlændinge i et nyt udrejsecenter ved Bagenkop i Sydlangeland.

Kommunalbestyrelsen vedtog onsdag aften en fælles udtalelse. Her skriver politikerne, at de er ”helt uforstående overfor beslutningen” og kritiserer regeringen for at have truffet beslutningen henover hovedet på kommunalbestyrelsen:

”Vi er overhovedet ikke blevet inddraget i en dialog om placeringen af et udrejsecenter for udviste kriminelle på Langeland. Regeringen har bare egenrådigt besluttet at placere landets mest forhærdede og kriminelle udlændinge midt i et lille lokalsamfund. På den måde saboterer regeringen det store arbejde Langeland Kommune, vores borgere og virksomheder har gjort for at få en positiv udvikling,” skriver de.

“Regeringen har bare egenrådigt besluttet at placere landets mest forhærdede og kriminelle udlændinge midt i et lille lokalsamfund”

Udtalelse fra samlet kommunalbestyrelse i Langeland Kommune

Slår godt omdømme i stykker

I følge kommunalbestyrelsen er Langeland inde i en god udvikling, hvor der satses på bosætning og turisme. Den udvikling ødelægger regeringen nu, lyder det:

“Langeland Kommune satser strategisk på turisme og bosætning. Det arbejde og udviklingen frem mod et stærkt og godt omdømme slår regeringen i stykker med sin beslutning. Kommunalbestyrelsen er rystet over, at regeringen kan komme i tanke om at dumpe sådan et alvorligt nationalt problem på Langeland: Op til 130 dømte og udviste kriminelle er rigtig mange – særligt i et lille samfund som Langeland. Det er som om regeringen, slet ikke har indsigt i, hvad det er for et samfund, de nærmest lemfældigt placerer et udrejsecenter i,” skriver kommunalbestyrelsen.

Hele udtalelsen kan læses her

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye kommer torsdag til Langeland, hvor han på et borgermøde skal redegøre for regeringens beslutning. Under besøget vil Langelands borgmester Tonni Hansen (SF) ”overbringe den samlede kommunalbestyrelses modstand mod regeringens planer om et udrejsecenter,” skriver politikerne.

Læs også:

Pia Kjærsgaard om udrejsecenter: Regeringen er ude på dybt vand

S-politiker før valget: Under lavmålet at påstå, at vi vil oprette et udrejsecenter på Langeland

DF-politiker på Langeland: ”Det her er respektløst og et overgreb på øen”