DF-politiker på Langeland: ”Det her er respektløst og et overgreb på øen”

0
1700
Kim Welcher, medlem af kommunalbestyrelsen i Langeland Kommune, spidskandidat til kommunalvalget og folketingskandidat for DF.

DFs medlem af Langelands kommunalbestyrelse, Kim Welcher, raser over regeringens planer om et udrejsecenter for kriminelle udlændinge på øen. ”Regeringen kører bare hen over Langelands befolkning,” siger Kim Welcher

Det var helt uden varsel, da politikere og borgere på Langeland onsdag morgen hørte nyheden om, at der skal indrettes et udrejsecenter for 130 kriminelle udvisningsdømte udlændinge i Bagenkop på Sydlangeland.

Øens borgmester Tonni Hansen (SF) var blevet ringet op tirsdag aften af udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Men ud over ham – og, må man formode, de socialdemokratiske folketingsmedlemmer fra Fyn – så havde ingen på Langeland hørt noget som helst om, at det tidligere Asylcenter Holmegaard, der ligger to km fra havne- og turistbyen Bagenkop, nu skal huse personer, der er dømt for bl.a. grov vold, mordforsøg, voldtægter, narkokriminalitet og terrorrelaterede aktiviteter, herunder manden, der forsøgte at øksemyrde Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.

”Viser hvad regeringen regner befolkningen for”

Heller ikke Dansk Folkepartis medlem af kommunalbestyrelsen, Kim Welcher, havde hørt noget. Han fik først nyheden ved 8-tiden onsdag morgen, da han var til et møde med borgmester Tonni Hansen. Det har gjort Kim Welcher ekstra vred over det, han kalder et overgreb på Langeland.

”Det her viser meget godt, hvad regeringen regner befolkningen for. Man spørger ikke kommunalbestyrelsen, man holder ikke et borgermøde. Nej, man træffer bare en beslutning hen over hovedet på os. Almindelig anstændighed havde da tilsagt, at man først havde mødtes med borgerne og hørt, hvad de synes om ideen, og havde inddraget kommunalbestyrelsen. Det her er simpelt hen respektløst,” siger Kim Welcher.

“Man træffer bare en beslutning hen over hovedet på os”

Kim Welcher (DF), kommunalbestyrelsesmedlem og folketingskandidat, Langeland
Asylcenter Holmegaard ved Bagenkop på Sydlangeland, som nu skal være udrejsecenter for kriminelle, udvisningsdømte udlændinge. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Borgermøde med ét døgns varsel

At der er indkaldt til et borgermøde torsdag, hvor udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye vil komme til Langeland og forklare beslutningen, formilder ikke Kim Welcher.

”Det er ikke rimeligt at holde et borgermøde med så kort varsel. Det skulle mindst være indkaldt med 14 dages varsel. Men man kører bare hen over folk,” siger Kim Welcher.

”Hussalget vil gå i stå”

Han mener, at regeringens beslutning vil få store, negative konsekvenser for øen. Indenfor de sidste år har Langeland kunnet glæde sig over, at der igen er kommet gang i hussalget. Men det stopper nu, frygter DF’eren.

”Det kører faktisk godt på Langeland i øjeblikket. Men når det så kører godt og der stort set ikke har været nogen negative historier i lang tid, så kommer man med den her beslutning. Det her kommer til at betyde, at hussalget går i stå igen. Vi har allerede set folk skrive på sociale medier, at de alligevel ikke vil købe hus på Langeland. Det er da klart. Ingen vil bo i nærheden af sådan noget som det her. Det bliver meget, meget svært at sælge hus på Langeland efter det her,” siger Kim Welcher.

Holmegaard ligger ca. to km fra havne- og turistbyen Bagenkop på Langeland. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Han beskriver området omkring Holmegaard, der oprindeligt var kaserne, som skønt og rekreativt. Det ligger tæt på Langelandsfortet, det populære koldkrigsmuseum, som sidste år havde ca. 50.000 besøgende. Et stort trækplaster, som formentlig også vil komme til at mærke tilstedeværelsen af et udrejsecenter med kriminelle, der vil kunne færdes frit i området.

”Det her vil få kæmpe indflydelse på turismen i området. Folk vil fravælge museet, de ikke vil lade deres børn cykle rundt osv. Det vil få store økonomiske konsekvenser for øen,” mener han.

Skal lukkes igen, når DF får magt

Kim Welcher er netop blevet opstillet som folketingskandidat for Dansk Folkeparti, og han kommer allerede nu med et løfte, hvis han skulle blive valgt til Folketinget.

”Hvis vi får en blå regering og jeg bliver valgt til Folketinget, så bliver det her center lukket på Langeland. Det kan jeg godt garantere. De her personer skal sidde bag lås og slå. De skal ikke være på et center, hvor de skaber utryghed, og hvor de i øvrigt hurtigt kan komme til både Svendborg, Odense og København,” siger Kim Welcher.

Læs også:

Beboer på Langeland: Jeg er grædefærdig

DF vil lave udrejsecenter i Grønland for kriminelle udlændinge