Pia Kjærsgaard om udrejsecenter: Regeringen er ude på dybt vand

0
2928
Pia Kjærsgaard på vej ind til et samråd onsdag eftermiddag med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S). Samrådet skulle handle om den stigende kriminalitet blandt beboerne på Udrejsecenter Kærshovedgård, men det kom i høj grad til at handle om det kommende udrejsecenter, som regeringen vil placere på Langeland. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard er forarget over regeringens beslutning om at placere 130 kriminelle udvisningsdømte udlændinge i Bagenkop på Sydlangeland

“Jeg ved ikke hvad regeringen tænker på. De er ude på dybt vand i øjeblikket. De samler til bunke med dårlige udlændingepolitiske sager”.

Dansk Folkepartis udlædningeordfører Pia Kjærsgaard skyder med skarpt mod regeringen, efter beslutningen om, at 130 kriminelle udvisningsdømte udlændinge nu skal flyttes fra Kærshovedgaard i Midtjylland til et nyt udrejsecenter i Bagenkop på Sydlangeland.

Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti har foreslået, at de kriminelle udlændinge, som ikke kan udvises med tvang og ikke vil forlade Danmark, bør placeres i et nyt udrejsecenter på den nedlagte og afsidesliggende flådestation Grønnedal i Sydgrønland.

Dét forslag blev dog forleden afvist af et stort flertal i Folketinget, inklusive regeringen. I stedet har regeringen nu besluttet, at placere udrejsecenteret i det tidligere asylcenter Holmegaard udenfor Bagenkop.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) på onsdagens pressemøde, hvor han præsenterede regeringens planer om et nyt udrejsecenter i Bagenkop. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021

“Det dur slet slet ikke”

Men det er ingen løsning, mener Pia Kjærsgaad.

“For det første skal de her mennesker jo hjem. Det er kriminelle personer, som vi slet ikke ønsker i Danmark, overhovedet. Men kan de ikke det, så er det vores ide, at de efter aftale med Grønland skal placeres i Grønnedal, hvor de vil være placeret tilpas afsides,” siger Pia Kjærsgaard til TV2 News – og fortsætter om regeringens nye Langeland-løsning:

“Det her, det dur slet slet ikke. Jeg kan slet ikke se, det er en løsning”.

Asylcenter Holmegaard ved Bagenkop på Sydlangeland, som nu skal være udrejsecenter for kriminelle, udvisningsdømte udlændinge. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Skrottede Lindholm – og valgte Langeland

Dansk Folkeparti besluttede i 2018 sammen med den daværende VLAK-regering, at der skulle etableres et nyt udrejsecenter for kriminelle udlændinge på øen Lindholm i Stege Bugt i Sydsjælland. Det var rød blok imod, og derfor blev centret skrottet, da den nye S-regering tiltrådte i 2019. I stedet blev det skrevet ind i rød bloks forståelsespapir, at “en ny regering vil iværksætte en undersøgelse af, hvor de bedst kan placeres, så længe de opholder sig i Danmark” (de udvisningsdømte udlændinge, red.).

“Jeg kan godt forstå man er oprørt på Langeland”

Oppositionen, ikke mindst Dansk Folkeparti, har længe krævet et svar fra regeringen på, hvor udrejsecenteret så skal ligge. For mens regeringen har skubbet beslutningen foran sig, har de kriminelle udlændinge været placeret på Kærshovedgaard, hvor de har skabt stor utryghed i lokalområdet. Nu er svaret så kommet, men at “den bedste placering” i følge regeringen er Bagenkop på Langeland, dét forarger Pia Kjærsgaard.

“Lindholm er trods alt en ø. For de her mennesker skal isoleres. Jeg kan slet ikke se, at Langeland gør tingene bedre, og jeg kan godt forstå, at man er meget oprørt på Langeland. Det er jo farlige folk. De kan frit gå frem og tilbage, de har bare meldepligt. Man vil få nøjagtigt de samme problemer på Langeland, som vi har haft ved Kærshovedgaard,” siger Pia Kjærsgaard til TV2 News.

Læs også:

DF-politiker på Langeland: ”Det her er respektløst og et overgreb på øen”

Nabo til regeringens nye udrejsecenter på Langeland: “Jeg er grædefærdig”