Nabo til regeringens nye udrejsecenter på Langeland: “Jeg er grædefærdig”

0
2694
Regeringen har droppet sine planer om et udrejsecenter på Holmegaard (billedet) ved Bagenkop på Sydlangeland. I stedet skal de c a. 130 udviningsdømte kriminelle udlændinge blive på udrejsecenter Kærshovedgård. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Borgere på Langeland reagerer meget vredt på regeringens beslutning om et udrejsecenter for kriminelle udlændinge. “Det er noget bras og en fuldstændig forkert placering,” siger Langelands SF-borgmester Tonni Hansen til TV2

“Jeg er grædefærdig. Det er frygteligt”.

Sådan siger Kim Hansen fra Langeland til Danmarks Radio. Han er nærmeste nabo til det nye udrejsecenter for 130 kriminelle udvisningsdømte udlændinge, som regeringen vil oprette i det tidligere asylcenter Holmegaard i Bagenkop på Langeland.

“De kommer til at rende ud og ind. Det her er hårdføre kriminelle, så jeg frygter, at man kan få en kniv i maven, indbrud i huset, og at de stjæler vores ting. Jeg er generelt bare bange for, hvad der kan ske,” siger Kim Hansen til Danmarks Radio.

Andre beboere er lige så rystede. 74-årige Erik Bøgh Christiansen overvejer at sælge sit hus, siger han til DR.

“Jeg er både rasende og ked af det. Jeg troede, jeg skulle ende mine dage her, og det skal jeg åbenbart ikke,” siger Erik Bøgh Christiansen, der har boet hele sit liv på Langeland.

Borgmester: Man eksporterer problemer til et turistområde

Langelands SF-borgmester er også rystet:

“Det er noget bras og en fuldstændig forkert placering. Det er ikke en klog beslutning og ikke en beslutning, jeg bakker op om. Man eksporterer problemerne direkte ned i et turistområde,” siger Tonni Hansen til TV 2.

Dansk Folkepartis medlem af kommunalbestyrelsen på Langeland, Kim Welcher, frygter at det vil gå ud over tilflytningen til Langeland:

”Det her er i den grad skadende for tilflytningen, men også for de lokale. Man flytter problemerne fra et sted i landet til et andet,” siger Kim Welcher, der er medlem af kommunalbestyrelsen for Dansk Folkeparti.